Zagrebački ginekolog snimao pacijentice: 'Ja sam potentan!

ginekolog, ginekološki pregled, ginekolog, ginekolozi, pretvaranje, blizanci, čudo, dnk, ginekologija, snimanje, ginekolozi, ginekologija, ginekolog, žene, rečenice, ginekolog, ginekolog, istine, ginekolog, žene, posjet
"Imali smo slučaj ginekologa koji je snubio i snimao svoje mlade pacijentice. Govorio im je kako je potentan, bogat i utjecajan... Kada sam ga prijavio, na temelju iskaza jedne studentice, dobivao sam i čestitke iz nekih institucija jer smo se usudili dirnuti u nekog tko se smatrao nedodirljivim. Na kraju je cijeli slučaj za njega završio ipak bez većih sankcija, no bar je umirovljen jer da nije, tko zna koliko bi dugo još ponavljao svoja nedjela", kazao je za Dnevnik.hr Damir Jukica koji je proteklih devet godina na čelu Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata Grada Zagreba.

U ovom slučaju, studentica je bila bez novca za privatnu tužbu, ali i slomljena svime što se dogodilo jer je na kraju prozvani ginekolog tražio od nje da se - ispriča.

Povjerenstvo je zaprimilo u 2016. godini ukupno 212 pritužbi pacijenata što u odnosu na 154 zaprimljenih tijekom 2015. predstavlja porast od 37,6 posto.