Za izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji natječe se 31 djevojka iz 21 zemlje

izbor, Izbor najljepše Hrvatice, Hrvatica u narodnoj nošnji
..."Stećak" u razdoblju od 23. do 28. lipnja organizira drugu po redu Reviju tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske.

Povezivanje Hrvata

Projekt se održava pod pokroviteljstvom člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda Dragana Čovića, Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlade Hercegbosanske županije i Općine Tomislavgrad.
U reviji i natjecanju sudjeluje 31 djevojka iz 21 zemlje: Argentine, Australije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bolivije, Brazila, Bugarske, Crne Gore, Češke Republike, Čilea, Mađarske, Novoga Zelanda, Njemačke, Rumunjske, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Srbije (Vojvodine), Švedske, Švicarske i Venezuele.
Kako ističu u Udruzi "Stećak", cilj ovoga programa je susret i povezivanje Hrvata iz cijeloga svijeta u svrhu promicanja zajedničke tradicijske kulture, upoznavanje i pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta.
Tijekom boravka u BiH djevojke će, između ostalog, posjetiti Sarajevo te se susresti s uzoritim kardinalom Vinkom Puljićem, vrhbosanskim nadbiskupom.
Djevojke će posjetiti i grad Knin, gdje će ih primiti Josipa Rimac, gradonačelnica Knina, i upoznati ih s projektima hrvatskih kraljevskih gradova: Knina, Biograda, Nina, Solina i Tomislavgrada.
Uoči početka programa održat će se i svojevrsno prednatjecanje, glasovanje za najfotogeničniju djevojku u hrvatskoj narodnoj nošnji.

Glasovanje preko Facebooka

Udruga "Stećak" je na svojoj Facebook stranici objavila fotografije svih djevojaka koje su se prijavile za natjecanje. Djevojka koja osvoji najveći broj glasova na Facebook stranici bit će proglašena najfotogeničnijom Hrvaticom u narodnoj nošnji i pridružit će se trima najljepšim djevojkama u hrvatskoj narodnoj nošnji koje će proglasiti stručni žiri tijekom svečanoga finalnoga programa 2. revije tradicijske odjeće i izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske. U žiriju su Anica Kovač, Željana Zovko, Martina Budek, Jozo Pavković, Nevenko Herceg i Petar Galić. Finalna večer je u subotu, 27. lipnja s početkom u 19 sati u Gradskoj sportskoj dvorani u Tomislavgradu.
U prigodnom programu u finalnoj večeri nastupit će klapa Delminium iz Tomislavgrada i pučki pjevači iz različitih krajeva Bosne i Hercegovine.