Vrući seks koji vas emotivno zbližava

sex, sex, sex, sex, sex, raj, seks, glas koncila, žene, tajne, muškarci
Nema ništa bolje od divljeg seksa koji nas nagna na pomisao da ćemo odmah nakon njega odjuriti u trgovinu po debelu zvučnu izolaciju za zidove i novi, čvršći krevet. Ali katkad želimo samo nježnost – polagano, senzualno vođenje ljubavi koje će nas emocionalno i mentalno povezati s partnerom. I to je sasvim u redu.

Iako znamo da je intimnost neizmjerno važna za vezu, ta komponenta često izostane iz seksualnog čina. “Ljudi su toliko fokusirani na fizičke mehanizme postizanja orgazma da gotovo isključe partnera iz procesa”, kaže Joy Davidson, seksualna terapeutkinja i autorica knjige “Fearless Sex”. A to naposljetku dovede do emocionalnog i općenito udaljavanja od partnera.
“Ključ senzualnog seksa je zbližavanje s partnerom na svim razinama. Tajna je u tome da se osjećate kao jedno, a ne kao dva zasebna entiteta”, objašnjava Davidson. Pa krenimo na romantično putovanje prema zajedništvu i, umjesto seksanja, počnimo ponovno voditi ljubav.

Ubijte dekoncentraciju

Prije nego što se zavučete među plahte, eliminirajte sve potencijalne smetnje, što uključuje i zatvaranje vrata ormara te micanje razbacanog ili prljavog rublja iz spavaće sobe. Živite li u prometnoj ulici, zatvorite prozore. Mir i uredan prostor pomoći će vam da se snažnije fokusirate jedno na drugo.

Prigušite ili ugasite svjetla, zapalite koju svijeću ili svjetlo u susjednoj sobi, a vrata spavaće ostavite otvorena. “Romantični seks je pomalo usporen i stoga ćete tijekom takvog odnosa lakše zamijetiti pukotinu na stropu, paučinu na zidu i madež na ramenu svog odabranika, a sve će vam to skrenuti pažnju s onoga zbog čega ste tu”, savjetuje Patti Britton, koautorica knjige “The Complete Idiot’s Guide to Sensual Massage”, te dodaje: “Pod prigušenim svjetlom pogled će vam manje lutati po prostoriji, a više po partnerovu tijelu. Osim toga, lakše je ostvariti kontakt očima, što je dodatni bonus u ovoj situaciji.”

Skidaj me nježno, polako

Umjesto da se nabrzinu razodjenete svatko u svom kutu sobe, pomozite jedno drugome. Takva vrsta aktivnosti prisiljava vas da usporite i partneru posvetite punu pažnju jer morate biti oprezni s patentima, dugmadi i kvačicama na grudnjaku. Dodir je gotovo zaboravljena forma komunikacije, a osim toga, čin razodijevanja toliko je senzualan da ćete se lako i prirodno uzbuditi dok vam dečko skida odjeću i pušta je da klizi po vašoj koži.

Vratite mu istom mjerom – priuštite mu zadovoljstvo razodijevanja pri kojem uživate u svakom djeliću razgolićene kože. Ovakvi pokreti usmjeravaju pažnju na dio tijela koji razodijevate i dodirujete, pojačavajući ugodu koju oboje osjećate.

Od krevetnog chata do fizičkog zadovoljstva

Parovi koji na kraju dana zajedno legnu u krevet i razgovaraju prije nego što zaspe osjećaju mnogo veću bliskost od onih koji nemaju tu naviku, podsjeća Darcy Luadzers, seksualna terapeutkinja i autorica knjige “The 10-Minute Sexual Solution”. Iskoristite te opuštajuće trenutke u kojima ste potpuno otvoreni jedno prema drugome. Govorite tiho i pustite neka ruke istražuju partnerovo tijelo dok ga prstima i noktima nježno grebete po koži.

Ne zanemarujte moć poljupca

Često se to događa tijekom seksa – oboje ste koncentrirani na ispodpojasna uzbuđenja pa ljubljenje ostane negdje po strani, potpuno zaboravljeno. I to se može promijeniti: strasni poljubac tijekom odnosa učinit će doživljaj još čulnijim. Poljubac znači da niste samo fizički “uštekani”, nego ćete se licem u lice naći s partnerom i stopostotno se povezati.

Uz to, mijenjajte način ljubljenja, od dubokog poljupca i prelaska vrhom jezika po njegovim usnicama do nježnog usisavanja partnerovih usana. Tehnika ljubljenja je bezbroj i nema razloga da neku ne isprobate.

Ne izbjegavajte susret očiju

Prema riječima Patti Britton, susresti i zadržati partnerov pogled na nekoliko trenutaka jedan je od najsnažnijih načina produbljavanja intimnosti. Prema tantričkom nauku, lijevo oko koje gleda u lijevo oko partnera “otvorit” će osjećajnu stranu vašega mozga i podsvjesno vas učiniti ranjivima, ali i još više povezati s partnerom.

Probajte sljedeće: tijekom odnosa nagnite glavu lagano udesno kako bi se vaš lijevi obraz našao uz njegov lijevi obraz i pogledajte ga u oko. Naravno, nemojte pretjerati i buljiti u njega kao da mu želite iskopati rupu u glavi.

Igrajte se riječima

Riječi mogu biti afrodizijak i to odavno znamo. Ok, ne tražimo da naučite najprostije prostote, ali korištenje određenih izraza itekako vas može zbližiti s partnerom. Seksolozi objašnjavaju da žene reagiraju kad čuju riječ “ljubav” – u njoj se krije i osjećaj brige za njih, što im godi i što vole. Muškarci pak reagiraju na riječ “želim” – ona im sugerira da su nam potrebni i poželjni.
Recite mu nešto poput “Volim kad me ovako diraš” i, u idealnoj situaciji, to će ga potaknuti da vam uzvrati istom mjerom. Druga opcija je da mu kažete “Ovo sam željela cijeli dan”...

Zajedno nepomični

Promijenite položaj tako da vi budete gore, a da on ne izlazi iz vas pa ostanite tako gotovo nepomični nekoliko sekundi. Potom počnite ritmički stiskati vaginalne mišiće. Zaustavite se, nemojte se ljuljati ni stiskati ni uopće micati minutu-dvije, nego promatrajte jedno drugo, izgovorite koju seksi rečenicu i milujte jedno drugome prsa i stražnjicu.

Djeluje kao neka vrsta torture, ali dopustite si to i prihvatite takvo stanje – kad se ponovno počnete micati, oboje ćete se osjećati mnogo bolje, ispunjenije, senzualnije i zadovoljnije.

Senzualni finale

Kad jedno od vas dvoje počne svršavati, intenzivirajte trenutak tako da se još više približite – stisnite se jedno uz drugo. Ako ste u misionarskom položaju, omotajte ruke oko njegovih leđa i privucite njegovo tijelo na svoje. Ako ste vi gore, dajte mu da vas uhvati za bedra ili kukove i privuče na sebe. “Tijekom orgazma gubite kontrolu, a ovako ćete se vratiti u sadašnjost i shvatiti da ste zajedno”, kaže Joy Davidson.

Kasnije, dok još lebdite u oblačku romantike, pustite najveće hitove Barryja Whitea i pročitajte mu neku ljubavnu pjesmu... Ok, ok, šaala, šala!!!

Nešto senzualniji finale strasne večeri: polako prijeđite prstima gore-dolje jedno drugome po rukama i ramenima, ili naprosto zaspite zajedno dok vaša glava počiva na njegovim prsima ili se okrenite na bok priljubljenih tijela kao da mu sjedite u krilu.

cosmopolitan.hr