Vrsta ženskog orgazma o kojoj se baš i ne govori

žene, orgazam, laž, orgazam, žene, muškarci, žena, orgazam, orgazam, stvari, smijeh, vođenje ljubavi, mjesta, seks, let, Split, vibrator, orgazam, žene, znakovi, djevojka, ninfomanka, orgazam, klitorisni orgazam, ženski orgazam, klitoris, stimuliranjem klitorisa, mastrubacija, žena, muškarac
Brojna su istraživanja napravljena na tu temu i dok se pokazalo da brojne žene imaju problema s postizanjem orgazma, neke ga žene doživljavaju i u snu.

Na stranici cosmopolitan.com jedna se je žena dotaknula teme ženskog orgazma tijekom sna nakon što je sama to iskusila, ali joj nije bilo jasno je li i kako je to moguće.

Stručnjaci su potvrdili da je moguće i da se to događa. Moguće je da žena doživi orgazam u snu bez fizičke stimulacije. 'Kad ste u fazi sna poznatoj kao REM (Rapid Eye Movement), impulsi u vašem tijelu povremeno mogu prouzročiti naviranje krvi u genitalno područje, baš kao što se događa kad je žena uzbuđena. Ponekad to omogućava povećan protok krvi te vraćanje nakupljene krvi u ostatak tijela, otpuštanje krvi, što rezultira orgazmom. To je ženska verzija ' mokrih snova', a žena pritom čak ni ne mora imati erotske misli/snove. Dok mnoge žene prespavaju orgazam u snu i nisu ni svjesne tog vrhunca, neke se žene probude', objašnjavaju stručnjaci.

Oduvijek je više govora bilo o muškim orgazmima u snu, ali i ženama se to događa iako se o tome puno ne govori.

Neka su istraživanja pokazala da više od 80 posto žena do svojeg 45. rođendana ima erotske snove te da najmanje svaka druga žena doživi barem jedan orgazam u snu.

Net.hr