Vjerovali ili ne, dijeta može biti loša za vašu vezu i seksualni život

Stop
Studija koju su proveli North Carolina State University i University of Texas utvrdila je kako postoji i 'tamna strana' guibitka kilograma, ako oba partnera nisu jednako spremni za promjenu životnog stila.

Problem nastaje kada partner koji je uspio smršavjeti počne tjerati drugog partnera da napravi isto.

Događa se da partneri gube interes za seks, pa čak i sabotiraju dijetu svog odabranika/ce nezdravom hranom i to sve kako bi spriječili da se partner, kao i veza, promijene.

'Ljudi moraju biti svjesni da gubitak kilograma može pogoršati ili poboljšati vezu kao i da je komunikacija najbitnija kako bi se održala zdrava veza', rekao je Lynsey Romo, profesor sa North Carolina State University.

U studiji je sudjelovalo 21 par, a istraživači su otkrili kako je u slučajevima u kojima su oba partnera bili otvoreni prema zdravijem načinu života njihova veza postala bolja, emocionalno i seksualno. No, u nekim slučajevima je gubljenje kilograma izazvalo probleme u vezi.

'Studija je dokazala da su promjene u životnom stilu jednog partnera utjecale na dinamiku para. Kada su oba partnera bili otvoreni prema promjenama i podržavali jedno drugog dijeta ih je zbližavala, ali ako je jedan od partnera odbijao zdrave promjene u načinu života i nije podržavao partnera u skidanju kilograma veza je patila', zaključio je Romo zaključivši kako ova studija nikako ne bi trebala obeshrabriti ljude koji planiraju ići na dijetu već samo osvijestiti njihove partnere da se ne osjećaju ugroženo zbog promjena koje se događaju, piše dailymail.co.uk.