VIDEO  10 najskupljih svjetskih razvoda

Da bračni zavjet nije samo moralno obvezujuć nego i financijski, na teži su način otkrili slavni redatelji, glumci, pjevači i sportaši. Rastave su tako plaćali u milijunskim iznosima koji su, kao i mnoge bizarnosti iz svijeta blještavila, dobili svoju top ljestvicu.

Krenimo od kraja - Mick Jagger prije deset godina rastavu od Jerry Hall platio je 12 i pol milijuna funti, kojih tri milijuna manje od glumca Teda Dansona. Dvadeset godina braka s Diandrom glumca Michaela Douglasa stajalo je 22 i pol milijuna funti, a za koji milijun više slavni se beatle Paul McCartney riješio pohlepne Heather Mills.

Podjela imovine punila je stupce i kad su u pitanju bili razvodi slavnih glumaca i redatelja, no pri vrhu su se ipak zatekli jedan pjevač i sportaš. Michael Jordan sve je šokirao rastavom od surpuge Juanite prije tri godine. Premda su takvi iznosi za naše prilike strani pojam, i mi imamo svoje potencijalne milijunske rastave.

Unatoč dobroj zakonskoj osnovi, nije rijetkost da supružnici hvataju krivine i pokušavaju izbjeći podjelu imovine. No predbračnim ugovorima Hrvati zasad nisu skloni.

Slavni ipak nerado pristaju na rastave, a kad su u pitanju supruge nogometaša, mnoge od njih, unatoč nevjernom partneru, ostaju u braku.

Izvan konkurencije, premda po iznosima zaslužuje mjesto na ljestvici, ipak je kraljica popa. Za razvod s redateljem Guyom Ritchijem izdvojila je 50 milijuna funti. No rekordi su tu da se obaraju, pa tako svi iščekujemo hoće li razvod najslavnijeg golfera Tigera Woodsa skinuti s prijestolja košarkašku legendu Michaela Jordana.

  Dnevnik.hr