Veliki broj Hercegovaca Novu godinu dočekao u zimovalištima na Blidinju i Kupresu

Nova godina, sretna Nova godina
Najveći broj Mostaraca Novu godinu dočekao je u svojim domovima, ili u nekom od mostarskih hotela, restorana i kafića. Gužve je bilo i u Zamskom gradu, gdje je posjetitelje zabavljao bend Neretva, piše HMS.

Ne mali broj Hercegovaca, u nedjelju se zaputio u dva poznata zimovališta Blidinje i Kupres. Za doček Nove godine u Hotelu Adra ski na Kupresu i ove godine je vladao veliki interes.

Prema riječima direktor Hotela Adria ski Tomislav Bagarić svi kapaciteti Hotela su popunjeni, te se tražila i soba više.

Trenutno ima desetak centimetara prirodnog snijega te se pravi i umjetni snijeg kako bi skijaška sezona mogla biti otvorena kako je planirano prvoga siječnja 2017. Prema trenutnim prognozama ova sezona skijanja mogla bi biti bolja u odnosu na predhodnu godinu budući da su za siječanj najavljene obilnije snježne padaline, kazao je Bagarić za Radio Kupres.

Sinoć je održan prvi božićni sajam na trgu u središtu Kupresa.

Bilo je predivno, vrijeme ispunjeno toplinom drvenih božićnih kućica, blještavilom lampica te tradicionalno velikom jelkom i jaslicama. Na ovom prvom Božićnom sajmu u Kupresu brojni kupreški poduzetnici izlažu svoje vlastite proizvode zdrave i ekološki čiste hrane i pića, originalne kupreške suvenire, božićne čestitke i ukrase te druge izrađevine iz kućne radinosti, prenosi Kupreški Radio.

U središtu grada postavljena je i pozornica na kojoj se ovih blagdanskih dana održavao kulturno glazbeni program na kojem su nastupili brojni kupreški izvođači od najmlađih do veterana, a za sam doček Nove godine također će biti organiziran glazbeni program uživo.

Kako saznajemo i kapaciteti privatnog smještaja na Kupresu su i ove godine popunjeni, a najbrojniji gosti već tradicionalno su Dalmatinci i Hercegovci.

I u Motelu Hajdučke vrleti na Blidinju svi smještajni kapaciteti za doček su bili popunjeni, mada je u privatnim smještajima broj gostiju nešto manji zbog, kako su kazali nedostatka snijega. U Hajdučkim Vrletima već tradicionalno je organiziran doček Nove godine uz glazbeni program i gastro ponudu koju pripremaju za svoje goste, ali organiziran je i doček na otvorenom na obližnjem skijalištu.