Veličina je (ipak) bitna: Otkrivene idealne mjere!

Međutim, centimetri nisu upitni samo kod muškaraca već i kod žena. Riječ je o visini partnera ili partnerice, a sudionici najnovijeg istraživanja (700 muškaraca i žena) potvrdili su da ljepši spol najviše pada na muškarce koji su barem 20 centimetara viši od njih, dok s druge strane muškarcima najviše odgovaraju partnerice koje su otprilike sedam centimetara niže, prenosi index.hr

Idealne mjere

Znanstvenici su na uzorku od čak 50.000 muškaraca i žena otkrili i koja je to idealna visina za oba spola. Dakle, idealna visina za muškarce iznosi 190 centimetara, a za žene 175.

"Oba spola preferiraju vezu u kojoj je muškarac viši od partnerice, no ta razlika ne smije biti prevelika", rekao je evolucijski psiholog Gert Stulp sa Sveučilišta u Groningenu u Nizozemskoj, koji je i vodio istraživanje te dodao: "Taj podatak najviše dolazi do izražaja kod žena koje su rijetko u vezi u kojoj je muškarac niži."

Dvije teorije

Viren Swami, sa Sveučilišta Westminster, opterećenost visinom objašnjava uz pomoć dvije teorije.

Prva teorija sugerira da viši muškarci postižu veći uspjeh u društvu, a po drugoj su viši muškarci "muževniji pripadnici jačeg spola" dok su visoke žene one koje "ruše kulturne norme".