Većina ne želi prisnost s poslodavcem: šefe, ne želimo(o) te na fejsu kao prijatelja!

Facebook, Facebook, skype, Facebook, otkaz, Facebook, ljubav, Facebook, aktivacija, Facebook, prijava, servisi, internet, Facebook, zatvor, Facebook, oči, zdravlje, Facebook, Facebook, Facebook, Facebook, Facebook, profil, Facebook, odjava, Facebook, korisnici, Facebook, Facebook, oko, oči, oftamologija, Facebook, Facebook, prijateljstvo, šok, ljubomora, Facebook, test, Facebook, ovisnost, Facebook, presuda, lažni profil, Facebook, dosada, Facebook, špijuniranje, Facebook, zbližavanje, nalazak, silovanje, Facebook, Facebook, objava, ljudi, Facebook, pristojnost, Facebook, profili, blokada, Facebook, vjenčanje, Facebook, profil, Facebook, mitovi, istina, seks, Facebook, laganje, Facebook, ubojstvo, Facebook, virus, oprez, Facebook, povijest, spriječavanje, Facebook, istraživanje, korisnici, status, društvene mreže, Facebook socijalna mreža, prevara, aplikacija, mobilna aplikacija, Facebook socijalna mreža, lažni profil, način, Facebook socijalna mreža, trikovi, dečki, profili, Facebook, objave
spitanici ankete koja je provedena u razdoblju od 25. siječnja do 9. veljače rekli su da privatne profile ne koriste za poslovne kontakte, a većina je dodala kako ne žele paziti na sadržaj koji objavljuju na svojim facebook profilima.

Tek pet posto ispitanika smatra da bi trebali biti facebook prijatelji sa svojim šefovima, iako sada nisu.

Praksa provjeravanja facebook profila zaposlenika tijekom selekcijskog procesa već je postala uobičajena, pa se posloprimcima često savjetuje da paze što objavljuju na svojim profilima na društvenim mrežama.
'Najgori špijunski alat'

Tako su neki od ispitanika nervozno istaknuli kako je "Facebook najgori špijunski alat", ali ipak neophodan u svakodnevnom životu. Čak 26 posto ispitanika nema facebook profil, pa se ne moraju brinuti o provjerama. Navodi Slobodna Dalmacija.

S druge strane, 19 posto ispitanika potvrdilo je da su facebook prijatelji sa sadašnjim ili bivšim šefovima. U 12 posto slučajeva zahtjev za prijateljstvo poslao je šef ili šefica, dok je tek u sedam posto slučajeva zaposlenik bio taj koji je inicirao povezivanje na toj društvenoj mreži.

Zanimljivo je da su ispitanici koji su facebook prijatelji sa svojim nadređenima naglasili kako su i inače u dobrim odnosima.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.