Uz ovih pet seksi savjeta živjet ćete duže

seks, zadovoljstvo, ljubav, sreća, seks, savjeti, život
Koliko je seks dobar za zdravlje to već znaju i ptice na grani, a s obzirom da dobri savjeti uvijek dobro dođu, donosimo vam njih još pet koje su naveli na stranici Daily Mirror, a koji su vam možda promaknuli.

Budite monogamni

Istraživanja su pokazala da monogamija pozitivno utječe na ljude te da varanje partnera skraćuje život. Razlog tome je veliki stres kojem su izloženi svi preljubnici.

Seksajte se na otvorenom

Dovoljno je reći - Vitamin D, kojeg još nazivaju i vitaminom sunca, a koji je, kako tvrde znanstvenici, presudan za aktivaciju imunološke obrane. Ako ne pretjerujete s izlaganjem, malo sunca na vašoj će koži dobro doći. Inače, vitamin D važan je i za zdrav seksualni život, utječe pozitivno na libido.

Seks prije spavanja

Nedostatak sna negativno utječe na naš imunološki sustav, a seks je prirodni sedativ. Stoga, znate što vam je činiti prije odlaska na spavanje jer dobar i kvalitetan san presudan je za zdravlje.

Jedite tamnu čokoladu jedno s drugoga

Stručnjaci stalno iznova naglašavaju koliko je tamna čokolada zdrava za dobro raspoloženje. Potiče stvaranje serotonina, poznatijeg kao 'hormon dobrog raspoloženja', a dobro raspoloženje produžuje život, za razliku od depresije koja se povezuje s kraćim životnim vijekom. Spoj strastvenih igrica i čokolada je stoga idealan!

Napravite podsjetnik za seks

Ako smatrate da vas je pamćenje počelo izdavati, dobro je znati da seks poboljšava dotok krvi u mozak te otpušta estrogen koji pomaže u borbi protiv Alzheimerove bolesti, navode na stranici mirror.co.uk.

Hot.hr