Ususret koncertu Gorana Bregovića: Počelo preuređivanje Bijele tabije u Sarajevu

goran bregović, bijela tabija

Radi koncerta "Tri pisma iz Sarajeva" koji će Goran Bregović u pratnji Sarajevske filharmonije održati u subotu, 24. kolovoza, počelo je preuređivanje Bijele tabije u Sarajevu.
"U toku je izgradnja amfiteatra, odnosno gledališta u prostoru Bijele tabije. Radnici na terenu rade užurbano, do sada smo odradili oko 30 posto planiranog, ali sigurno je da će sve biti spremno do 24. kolovoza. Grafiti koji su bili ispisani po zidovima tvrđave su uklonjeni, a važno je napomenuti da će se ovaj lijepo uređeni ambijent i u narednim ljetnim sezonama moći koristiti za organiziranje koncerata", rekao je organizator Faruk Drina.

Organizatori podsjećaju da će 24. kolovoza od 17 sati na prilazima Bijeloj tabiji biti uveden izvanredni režim prometa kako ne bi došlo do gužvi i zastoja. Publiku će od Bentbaše do Bijele tabije prevoziti Centrotrans, a cijena prijevoza minibusom u oba smjera (Baščaršija - Bijela tabija - Baščaršija) je 5 KM. Ovu pogodnost moći će koristiti samo oni koji posjeduju ulaznice za koncert.

"Uvodimo poseban režim prometa. Polazna stanica na Bentbaši će biti vidljivo istaknuta i promet će se odvijati u jednom smjeru preko ulica Nevjestina i Vratnik Mejdan do Višegradske kapije. Isto će biti i nakon kraja koncerta u 23 sata. Važno je naglasiti da će službenici Policijske uprave Stari Grad ukloniti sva vozila koja budu nepropisno parkirana na toj relaciji, a vozače kazniti", rekao je Drina.

Karte je, pored prodajne mreže Centrotrans-Eurolines, moguće kupiti i na biljetarnici BKC-a i na platou Centra Skenderija.