Upoznajmo Katarinu Ćurković i “Sweet baby’s wishes”

Katarina Ćurković, Tomislavgrad
U toj školi radi već tri godine kao asistentica u nastavi, a posebno joj je povjeren rad s Marijem, dječakom s poteškoćama u razvoju. Za njega kaže da ga voli kao svoje vlastito dijete te se zajedno s učiteljicom Dubravkom trudi pomoći mu u svladavanju školskoga gradiva koliko god može, ali i pomoći drugoj djeci da se međusobno što više razumiju i pomažu. U takvim se odnosima svakodnevno događa da se istovremeno daje i prima, iako uvijek nismo svjesni takove „razmjene". Tako se kroz igru, crtanje, rezanje i bojanje, čega osobito ima u školi s djecom nižih razreda, u Katarini probudila do tada neotkrivena kreativnost, a njezino pitanje o tomu što bi u slobodno vrijeme mogla raditi dobilo odgovor.

- Katarina, nemoj se ljutiti, ali mi mislimo da ti to nisi napravila - s neskirvenom sumnjom govorili su joj neki bliski prijatelji i poznanici, gledajući njezine uspješne rukotvorine.

- I nisam se ljutila ili obeshrabrila. Zapravo ja sam i samu sebe iznenadila otkrivši osobnu kreativnost u zrelim godinama. Pa do tada nisam imala pojma o krojenju ili šivanju! Zato zahvaljujem mojoj jetrvi Vesni koja me tomu podučila, a dalje sam vještinu stjecala gledajući videozapise o šivanju koje mi je nesebično otkrio Youtube, kroz smijeh dodaje naša sumještanka.

Katarini oblačići s imenima, mjeseci, zvijezde...

Već dva mjeseca Katarina ručno izrađuje ukrasne igračke, jastučiće i posteljinu za novorođenčad, jastuke za trudnice i dojilje, zaštitne ogradice za krevetiće... I u tome joj izgleda ide više nego dobro pa je za očekivati da će uskoro i proširiti ponudu izradom kapica, siperaka i dekorativnih jastuk-lopta, koje su u zadnje vrijeme osobito aktuelne.

Većinu svojih rukotvorina Katarina izrađuje od stopostotnoga pamuka pa su i perive, osim ukrasnih igračaka koje su ljepljenje silikonskim ljepilom.

I da ne bi pomislili da Katarina tek upražnjava slobodno vrijeme, valja znati da ovoj samohranoj majci dvoje djece svaki zarađeni novčić itekako dobro dođe, pogotovu jer je jedno dijete na studiju. Zahvaljujemo joj što nam je darovala djelić svoga vremena i upoznala nas sa svojom novom ljubavi. A vi, poštovani čitatelji, ukoliko one najmanje i njihove roditelje želite razveseliti upravo ovim simpatičnim ručno rađenim predmetima, potražite Katarinu ili posjetite njezinu Facebook stranicu Sweet Baby's Wishes.

Zora Stanić/Tomislavcity