Uništava li hrkanje i vaš seksualni život?

hrkanje, krvni tlak, otkucaji srca, Odjel za Otorinolaringologiju, glasno i teško hrkanje, glavobolje, depresija, manjak seksualne želje., hrkanje, seks, život, seks navike, laži, činjenice, žene, seks prakticiranje, hrkanje, spavanje san, lijek, hrkanje, slovo i, hrkanje, namirnice, hrkanje, lijek, muškarci, žene, istina, hrkanje
Hrkanje i nije toliko bezazlen problem koliko se na prvi pogled čini. Kako otkriva najnovije istraživanje, u velikoj mjeri utječe na seksualni život ljudi. Točnije, u vezama u kojima muškarac hrče narušava se seksualni život.

Čak 30 posto muškaraca priznaje da je hrkanje 'ukralo' strast iz njihove veze, a 46,4 posto njih osjeća sram zbog toga. Pokazalo se i da hrkanje u ekstremnim slučajevima dovodi do prekida veze ili čak razvoda.

Trećina ispitanika navela je da je hrkanje uništilo njihov seksualni život, a jedan od pet muškaraca priznaje da zbog hrkanja često odustaje od intimnosti. Hrkanje nerijetko dovodi i do toga da partneri spavaju u odvojenim sobama, a to pak smanjuje bliskost među njima.'Hrkanje narušava kvalitetu sna, a bez kvalitetnog sna ljudi postaju razdražljivi. U konačnici ta razdražljivost utječe i na ljubavnu vezu te nastaju problemi. Kad parovi počnu spavati u odvojenim sobama, možda imaju kvalitetniji san, ali gube bliskost i povezanost. Dakle hrkanje ne treba shvaćati olako i dobro je potražiti stručnu pomoć', pojasnila je Christine Northam, glasnogovornica Relata, za časopis Social Psychology and Personality Science.

izvor: tportal.hr