Udala se za samu sebe, evo zašto

udaja
Grace je ispričala za Guardian kako ju je za to inspirirala pjesma 'Isobel' od Bjork, konkretno stih, 'moje ime je Isobel, vjenčana za samu sebe'.

Grace je samu sebe zaprosila krajem prošle godine, vjenčanje je održano u ožujku. Na vjenčanje je došlo 50-ak ljudi, a mladenka je poljubac 'odradila' s ogledalom. - Neki su imali komentara, rekli su da je to malo narcisoidno. Očito, ako najavite da ćete se vjenčati sami sa sobom, to je izjava o ljubavi prema sebi. Kada sam rekla obitelji i prijateljima da se planiram udati za sebe baka mi je rekla 'ti uvijek smisliš nešto novo Grace'. Roditelji su već navikli na takve stvari od mene pa su samo rekli da se oni slažu sve dok me to čini sretnom - ispričala je Grace.

Rekla je kako je radila na svom osobnom razvoju i samosvijesti pomoću meditacije i plesa. - Bila sam sama gotovo šest godina i izgradila sam sjajnu vezu sama sa sobom. Bila sam svjesna da sam zapala u rutinu i veza mi se činila kao previše posla. Zato sam htjela odati počast ovom avanturističkom periodu samootkrivanja i veselim se novoj fazi - otkrila je Grace. Spomenula je i kako je mjesec dana prije vjenčanja počela sumnjati radi li dobru stvar, no potporu su joj dali prijatelji.

Grace je na vjenčanju izrekla svoje zavjete u kojima je sama sebi obećala da će više riskirati. - Jedna prijateljica u 50-ima mi je rekla da je ovo jedno od najboljih vjenčanja na kojem je bila. Bila sam jako zadovoljna kada mi je to rekla - ispričala je. - Moj status, iako ništa ne znači u očima zakona, dao mi je osjećaj jasnoće. Jasnije osjećam je li nešto vrijedno slijediti ili ne - rekla je Grace i na kraju otkrila da bez što se udala za samu sebe ostaje otvorena za ideju 'dijeljenja vjenčanja' s nekim, jednog dana.

Vecernji list