Učenici profesoricu slovenskog jezika ucjenjivali golišavim fotografijama

ucjena, fotografija, Slovenija
Ljubljanska policija je potvrdila da je u slučaj bilo upleteno 18 osoba, od kojih je troje optuženo za iznudu te im prijeti do pet godina zatvora. 17 osoba se sumnjiči da su 'dilali' slike učenicima za što im prijeti novčana kazna, ali i jednogodišnja kazna zatvora, piše Dnevnik.si.

Profesorica je USB s privatnim fotografijama izgubila u listopadu 2010. godine, a u kolovozu prošle godine je počela dobivati prijeteće i ucjenjivačke SMS poruke. Ucjenjivači su od nje prvo zahtijevali nekoliko tisuća eura, a potom i pitanja za ispite te naslove tema o kojima će se pisati eseji.

Profesorica nije popustila prijetnjama ucjenjivača da će njezine slike objaviti na internetu već je o svemu obavijestila policiju. Ipak, slike je već tada putem maila primila većina učenika gimanazije.

Policija je krajem listopada prošle godine pretražila 15 kuća učenika gimnazije i nekoliko njihovih prijatelja. Kod punoljetnog učenika 4. razreda šentviške gimnazije pronađen je izgubljeni USB i mobilni telefon s kojeg su bili poslani ucjenjivački SMS-ovi. Tada se o tom mladiću govorilo kao o jedinom osumnjičeniku, no policija je otkrila kako je imao i dvojicu pomagača. On se u međuvremenu dobrovoljno ispisao iz gimnazije, a vodstvo škole još nije odlučilo o sankcijama za druge učenike koji su sudjelovali u ovom slučaju, piše Dnevnik.hr.