U Mostaru ovaj put dva dočeka Nove godine na otvorenom

Milan Bandić, Nova godina, Nova godina, Mostar, doček, Nova godina, rijaset, muslimani, vremenska prognoza, doček Nove godine, Zagreb, prevara, Nova godina, doček Nove godine, doček

Nakon čak deset godina bez javnog dočeka Nove godine na otvorenom prostoru, po svemu sudeći, ispraćaj 2017. i doček 2018. godine biti će organiziran i od strane Grada Mostara. Kao lokacija svečanog dočeka 2018. godine odabran je sadašnji besplatni parking prostor iza bivše robne kuće Hit, u neposrednoj blizini Hrvatskog narodnog kazališta Mostar.

Zabava na otvorenom

Kako neslužbeno saznajemo, Mostarce bi u novo ljeto trebala uvesti svirka domaćih bendova Malter ego, Zoster i Mostar Sevdah Reunion. Njihovi nastupi su gotovo izvjesni, a osim njih razgovara se s još nekim izvođačima.

No, po svemu sudeći to neće biti jedini doček Nove godine na otvorenom. Naime, na otvorenom prostoru unutar kampusa Sveučilišta u Mostaru i ove godine biti će organiziran ‘Adventski grad' te će se građani Mostara gotovo cijelog zadnjeg mjeseca u ovoj godini, ali i u toku najluđe noći moći zabavljati i na ovome mjestu.

Organizatori su potvrdili da će i oni organizirati doček Nove godine, te su najavili da će kasnije izaći sa detaljnim informacijama oko eventualnih izvođača, a trenutno su pripreme i pregovori u tijeku.

Naime, prošle godine je Mostarom odjeknula vijest povodom dočeka Nove godine na otvorenom koji je, kako smo naveli, organiziran u sklopu Adventa u Mostaru te su građani grada na Neretvi prošle godine, nakon skoro deset godina imali priliku slaviti na otvorenom. Ovaj put sprema se ‘dvostruka' fešta, a obzirom da Mostarci već godinama željno iščekuju ovakav događaj, kakav već odavno nije održan, zasigurno je da će parkirališni prostor iza bivše robne kuće Hit, u noći s 31. prosinca na 1. siječanj, okupiti mnoštvo građana.

Nakon više godina pauze

Obzirom na to da ranijih godina nije bilo organiziranog dočeka na otvorenom, te da su Mostarci u potrazi za dobrim provodom novogodišnje noći provodili van Mostara, ovakav događaj zasigurno dočekuju s oduševljenjem.

Posljednji javni doček bio je organiziran 2009. godine kojeg je financirala Gradska uprava nakon čega je odlučila prekinuti ovaj običaj, a tada su Mostarce u Novu godinu uveli Laka, Elemental i Pips Chips & Videoclips, a Mostarci će u ovoj godini, nakon nekoliko godina pauze imati priliku ispratiti staru godinu i dočekati novu na otvorenom.

Na gradskom trgu ni prošle godine dočeka Nove na otvorenom jer su čelnici grada Mostara smatrali kako se ne isplati organizirati jedan ovakav događaj uz tvrdnje da je doček Nove skup događaj koji izaziva pažnju malog broja građana. No ipak građani su pokazali kako se praznični duh može vratiti u Mostar, pa se tako i doček Nove godine na otvorenom prošle godine vratio u Mostar, u sklopu Adventa.

Osim dva navedena ‘dočeka' na otvorenom ove godine, za očekivati je da će barem nekoliko mostarskih noćnih klubova organizirati proslave u vlastitoj režiji, gdje će se Mostarci, također, moći zabaviti u najveselijem periodu godine.

Dnevni list