Tužna bajka: Kako je mali i teško oboljeli Hajrudin otišao u Pariz, ali nije vidio Zlatana

Hajrudin Kamenjaš, Zlatan Ibrahimović, Pariz, Hajrudin Kamenjaš, Zlatan Ibrahimović
" Odlučili smo da se povučemo iz medija , nismo željeli praviti veliki pritisak na Zlatana , njegov klub i menadžere . Majka malog Hajrudina me ponovno kontaktirala i zamolila da pokušamo još nešto učiniti . Nisamo mogla odbiti molbu , ali je uvjet bio da dalje idemo bez medija . Rekla mi je : ' Sve njegove želje sam ispunila , ali ovu nisam , ne mogu živjeti s tim da ovu ne ispunim ' . Obećala sam joj da ćemo malog Hajrudina odvesti u Pariz , jer vremena je sve manje " , priča Thea .

" Poslije kraćeg vremena javili su mi se iz kluba I rekli da će mi čim prije poslati termin za susret . Organizacija je počela . Pet puta dnevno sam bila na telefonskoj liniji s Francuskom , ali još bez konkretnog termina . Morali smo pratiti zdravstveno stanje malog Hajrudina kako bismo znali može li on uopće podnijeti put . Naida Srnja je bila cijelo vrijeme samnom u kontaktu i kazala je kako je u kontaktu s jednim bosanskim nogometašem koji bi htio da mi pomogne . Bio je spreman organizirati i privatni avion " , priča nam Thea :

" Ubrzo sam se našla s njim , želio je pomoći ali nije htio da ga imenujemo . Vidjela sam da ima iskrenu želju da pomogne , i zamolila sam ga da i on organizira VIP karte za utakmicu ako klub ne pristane sudjelovati , da odemo sami na utakmicu i vidjeti Zlatana kako igra . On je izrazio želju i da financijski pomogne u organizaciji puta i smještaja . Zauzvrat ja sam pozvala Naidu da ide s nama u Pariz " .

A onda je , kaže Thea , došao dan za radost i sreću :

" Iz Pariza su javili da možemo dovesti Hajrudina i da će doci do sastanka sa Zlatanom . Ne mogu vam opisati tu radost ! Sve mi je kao bajka izgledalo " , kaže Thea koja je odmah s radosnom viješću pozvala našeg nogometaša da mu javi datum . Odmah je organizirao karte za utakmicu PSG - a , pomogao je i financijski kupivši četiri karte za Pariz , platio je I troškove smještaja . Dodatne troškove , svoj ​​dolazak iz Stuttgarta kao i troškove boravka u Parizu preuzela je Thea . Iako su bili pripremili sve da idu samostalno , na kraju su ' uletjeli ' iz PSG - a :

" Prije nego sto sam krenula za Sarajevo dobila sam poziv iz Pariza : Klub PSG je organizirao jedno od najboljih mjesta u VIP loži i osobnog vozača za nas . Rekli su mi : Imate zeleno svjetlo da pođete i doći će do susreta sa Zlatanom . Stigla sam u Sarajevo , gdje su me dočekali roditelji i mali Hajrudin . Pošto je na Aerodromu bio jako umoran , poslije sam otišla do Hajrudina kući , to veče je bio jako raspoložen i sretan što ide za Pariz . Želio je da ostanem kod njega , imala sam osjećaj da je želio da budem tu , ali isto tako biti siguran da neću otići ne ispunivši mu želju " .

Sutradan su već svi bili spremni . Hajrudin se nije baš najbolje osjećao , ali je njegova želja da ide ipak pobijedila . Za vrijeme leta se osjećao loše , pa je Thea otišla do stjuardese da zamoli da dječaku daju kisik , nakon čega mu je bilo bolje .

" Na aerodromu nas je čekao vozač PSG - s natpisom ' Miss Rekić ' . Hajrudin se obradovao , a majka , Naida i ja smo vjerovala da Hajrudinov san postaje java . Javio mi se naš nogometaš koji je za svaki slučaj rezervirao još četiri VIP karte , te kazao da ima spremno još jedno iznenađenje ... "

Ubrzo su bili pred stadionom PSG - a , vozač ih je proveo u podzemnu garazu gdje ih je čekala ljubazna djevojka iz kluba .

" Došli smo do crvenog tepiha koji je vodio izravno prema VIP loži . Vozač mi je dao karte na samom ulazu smo dobili VIP narukvice . Utakmica počinje ( PSG - Lorient 4:0 op.a. ) , igrači izlaze ali nema Zlatana ! Zove nas naš nogometaš koji kaže da je večer prije Zlatan ozlijedio koljeno i da ne igra , ali da je on zamolio jednog prijatelja da dođe po Hajrudina poslije utakmice i odvede ga do Zlatana . Hajrudin je uživao gledajući nogomet uživo , mislim da su dali tri gola sjećam se više " , prisjeća se Thea utakmice koja se jako dojmila malog Hajrudina .

Na poluvremenu - šok . Pozvali su Theu da dođe , I kada je ona mislila da će napokon doći do susreta , rekli su joj kako je Zlatan koji je ozlijeđen trebao biti u prisutan utakmici , ali da nije došao . Pokušavali su ga nazvati ali je bio nedostupan , I obećali su da će dan poslije sigurno organizirati susret zamolivši Theu da ne isključuje mobitel kako bi joj mogli na vrijeme javiti .

" Desna ruka glavnog menadžera Kluba me uvjeravao da će organizirati susret ujutro , a kako mali ne bi ostao razočaran , da ga pdvedemo do PSG fun shopa i uzeti što želi " , kaže Thea . Na mobitelu ju je poslije dočekala poruka : " Budite spremni ujutro u 9:30 , vozač dolazi po vas i idete na trening na kojem će biti Zlatan " .

" Kad smo Naida i ja pročitale poruku , od uzbuđenja nismo mogle spavati ! "

U 9:30 ih je pred hotelom čekao vozač PSG - a , a nakon pola sata vožnje su stigli u klub . Igrači su počeli dolaziti i da treniraju , ali nije bilo Zlatana . Obavijestili su ih da je kod fizioterapeuta i da će morati malo više čekati . Hajrudin je strpljivo čekao u svojim kolicima , jer se brzo umara . Oko podne , novi šok :

" S tužnim izrazom saopćavaju mi da Zlatan ima neku obvezu za Klub , ali da neće potrajati te da bi trebao stići do 14 sati . Preporučili su nam da do tada obiđemo Pariz . Prišla sam Hajrudinu I kazala da moramo još čekati , te ga pitala što želi vidjeti u Parizu . Kazao je da želi otići do Eiffelovog tornja . Dogovorili smo se da ćemo tamo naručiti sladoled o kojem smo pričali ! " .

Vozač ih je poveo u razgledavanje grada , i brzo su stigli do Eiffelovog tornja .

" Vozač se toliko trudio da nam bude što ugodnije . Ispred tornja Hajrudin je zastao i nešto šapnuo majci , ona je otišla do štanda i vratila se s vrećicom koju mu je dala . Hajrudin je pozvao Naidu i mene . U ruci je držao tri mala Eiffelov tornja koji su svjetlucali . Rekao je : Ovo je za Naidu , Theu , a treći dajte našem nogometašu za uspomenu . Skrivale smo suze da ih ne vidi ... "

Poslije su otišli do štanda sa sladoledom :

" Mazali smo jedno drugo sladoled po nosu , nazdravljali sladoledom i smijali se od sreće da smo ipak uspjeli doći u Pariz i naručiti sebi sladoled kod Eiffelovog tornja kao sto sam mu obećala " , sjeća se Thea i finih momenata u Parizu . Ali , poziva iz kluba nije bilo , a Hajrudin je bio sve umorniji i slabiji , nije imao snage ni za restoran pa su kupili jelo i ponijeli jesti u automobilu .

" Očekujem prelazi već sve granice . Vozač je odmah pozvao PSG i kazao im da ovo stvarno nema smisla , mali nije dobro i mi ne možemo dozvoliti da spava u autu . Vozač mi daje telefon a glas s druge strane mi se ispričava i savjetuje da pođemo do hotela , a da će oni pokušatii što je u njihovoj moći . Oko 20 sati ponovno razgovor vozača s istom osobom nakon kojeg nam vozač pognute glave govori kako mora ići , ali da je u slučaju Zlatanovog poziva za 10 minuta u hotelu " , priča nam Thea .

Kaže da je dodatno razočarenje uslijedilo nakon što su Naidi i njoj javili da je Zlatan taj dan igrao tenis s Novakom Đokovićem uz prijenos na TV - u .

" Bili smo kivni , da li je moguće da smo ga čekali cijelo vrijeme , a on igra tenis ? ! Majka je bila razočarana I osjećala se poniženo . Hajrudin je to veče poslije spavanja bio raspoložen i pjevao nam . Nismo željeli da se oneraspoloži , pa smo ga izvele u šetnju " , prisjeća se Thea . Tijekom šetnje Naida i ona jednu drugu smirivale govoreći kako možda nije do Zlatana , kako se možda morao pojaviti na tenisu zbog obveza prema klubu ili sponzorima , i nadale se da će se pojaviti i iznenaditi Hajrudina :

" Užurbano smo se uputile prema hotelu , kao da nas Zlatan već tamo čeka . Ne , Zlatana nije bilo "

U sobu je ušla Hajrudinova uplakana majka i kazala im : ' Znate kako se osjećam , ali nisam mogla ništa reći Hajrudinu , kazala sam mu da je Zlatan ozlijeđen i da je u bolnici pa da zbog toga nije mogao doći '

" Nismo mogle , ali nismo ni željele da zaustavljamo ove suze i ovu bol . Bilo je teško , neopisivo . Plakale smo I pitale se ' zašto ? Da li je moguće da Zlatan ne želi vidjeti ? Ali , sve tri smo bile tu kad su nam iz PSG - a objašnjavali da će doći do sastanka , sve tri smo bile kad su nas naručili na sastanak danas .... Ni jedna od nas nije mogla odgovoriti na ovo pitanje ... "

U nedjelju ujutro su ih pozvali i kazali da ih vozač čeka , ali u automobilu nije bilo Zlatana . Utovario im je prtljagu I odvezao ih do aerodroma .

" Vozaču je bilo neugodno i stalno je govorio : Sorry , sorry , sorry ... Zamolio me da mu se javimo kad stignemo . Prije rastanka , Hajrudin je vozaču dao crtež za Zlatana i zamolio ga da mu uruči , a pismo za Zlatana je imala i Hajrudinova majka . Vozač je suznih očiju obećao da će uručiti pismo i crtež , zagrlio Hajrudina , i stao ispred majke kojoj nije pružao ruku iz poštovanja jer je pokrivena . Opraštao se od nas kao das mo mu obitelj" , prepričava nam Thea rastanak u Parizu :

" Usudila sam se ići preko granice , kako bih Hajrudinu , malenom dječaku ispunila jedini san : upoznati Zlatana Ibrahimovića ! Znala sam da , iako je to najviše maštao , ne može biti poput Zlatana , jer mu zdravstveno stanje ne dozvoljava , ali sam vjerovala da može gledati u oči svom uzoru , osjetiti stisak njegove ruke i reći mu : ' Da , ja sam Hajrudin ! ' na aerodromu smo mu dali autić i morale gledati Hajrudinu u oči i reći mu : Znaš , sinoć kad si zaspao Naida i ja smo bile kod Zlatana u bolnici . Puno te pozdravio i rekao da mu je žao što nije mogao doći , ali je spakovao ovaj poklon za tebe i rekao da će pokušati doći da te vidi ... Hajrudinu osmijeh ne silazi s lica , ali mene obuzela tuga "

" Ne želim i dalje vjerujem da je Zlatan znao da smo tu s malim Hajrudinom i da nije došao . Dok sam sjedila u hotelu prazno sam gledala u njegovu knjigu , njegove slike s djecom i te slike su mi govorile o njegovoj velikoj ljubavi prema djeci . Ne , ne želim da vjerujem da taj čovjek zna da smo mu došli na noge u Pariz i da čekamo na njega , a da nije mogao naći 10 minuta ! Molila bih sve čitatelje da ne osuđuju unaprijed Zlatana ! " , Kaže Thea .

" Nama do danas nije poznato da li Zlatan zna za ovo ili ne ! Ako Zlatan ne zna , možda je dobro da sazna bar ovim putem . Zlatane , još uvijek nije kasno da pokucas na vrata Hajrudinu i kažeš ' Zdravo Hajrudine , ja sam Zlatan i otkako sam čuo za tebe mislim na tebe svaki dan ' Da Zlatane , tad bi bio Zlatan jos uvijek i za mene i za sve ostale ! " , poručuje Thea . Thea i njeni prijatelji su zaista učinili sve što su mogli , napravili veliku stvar , sad je sve samo do Zlatana , a ni nama ne ostaje ništa nego da ga pozovemo Zlatana da se javi na [email protected] , www.lightfortomorrow.de i da dođe , Hajrudin ima sve manje vremena ...

Slobodna Bosna