Turisti iz BiH prevareni u Makarskoj

12.08.2015

Opreznosti nikada dosta. To najbolje zna pedeset putnika, koji su odlučili produženi vikend provesti u Makarskoj.

Marku Ivanoviću nije ni palo na pamet da se detaljnije raspituje o smještaju koji je rezervirao preko turističke agencije u Banja Luci. Sama činjenica i obećanje da će dobiti apartman sa pogledom na more, bila mu je dovoljna da ništa ne provjerava. Šok je doživio dolaskom u Makarsku, piše ATVbl.com.

''Stigli smo tamo u pola 7. Smještaj nismo ni dobili. Sami smo se morali pobrinuti za to. U 12 sati su nam rekli da će apartmani biti u 2, pa su u 2 rekli da će biti u 7, pa u 7 da će biti nekad do večeri. Međutim, ja nisam mogao čekati i pronašao sam sâm smještaj'', rekao je Marko Ivanović.

Za smještaj se morala snaći i Banjalučanka Sara Petković. Cjelodnevno čekanje na suncu pored autobusa i obećanje da sačeka odlazak gostiju iz apartmana, pokvarili su joj planirani odmor.

''Na kraju smo završili u 7 sati navečer sa olujom, koja je bila tada u toku, bez smještaja'', kaže Sara Petković.

Direktor turističke agencije ''Oaza'' iz Banja Luke, Milenko Karalić, tvrdi da je dvadeset od pedeset putnika, koliko ih je otputovalo preko agencije, moralo naći novi smještaj. Putnici su poljubili vrata apartmana, jer su stigli Talijani koji ostaju duže na moru, pa je tri dana naših turista palo u vodu, priča Karalić.

''Oni tamo kada imaju ponudu na deset dana, oni otkazuju tog trenutka, njih ne zanima onda naše jedno noćenje. Ne mogu reći da ove godine nije bilo gužve, ali ovo što se sada dogodilo nije nikada", izjavio je Milenko Karalić, direktor turističke agencije ''Oaza'' Banja Luka.

Vlasnik agencije uvjerava da nije prevario svoje putnike. Palo je i obećanje da će im osobno nadoknaditi izgubljene dane.

''Demantiram da je to prevara, dogodilo se što se dogodilo i dat ću gratis svakome ko je bio oštećen'', naglasio je Karalić.

Razočarani putnici su čekali povrat novca ispred turističke agencije. I policajci su se poslijepodne raspitivali o cijelom slučaju. Vlasnik svima obećava da nitko neće ostati bez svog novca i zaslužene odštete.


loading...