Trudna sa 17 godina, ne zna je li otac njezin dečko ili mamin...

30.11.2017

Djevojka je priznala da je ostala trudna, ali ne zna tko je otac djetetu...

...spavala je i sa svojim, ali i s majčinim dečkom. Ima svega 17 godina. Sada traži savjet na portalu The Sun, od njihove kolumnistice Dear Deidre, prenosi 24sata.hr.

Ovo je njezina priča, a niže je savjet koji je dobila:

Spavala sam se s maminim dečkom iako i ja imam dečka. Sada sam trudna, a ne znam tko je otac. Spavala sam s dečkom od mame iako volim svog muškarca.

Imam 17 godina, a moj dečko 18. Zajedno smo skoro godinu dana i volimo se. Moja mama živi sa svojim dečkom otkako sam imala 10 godina. Nije s nama živio stalno i nikada se nije ponašao kao otac pa nismo bili bliski, ali nedavno sam počela osjećati nešto za njega.

Moja mama je stara 38 godina, a on 33. Prije nekoliko mjeseci sam slavila 17. rođendan i mamin dečko se jako napio. Rekao mi je tu noć da sam mu vrlo privlačna. Iako sam mislila da to alkohol progovara iz njega, počeli smo očijukati.

Par dana kasnije je navratio kod nas dok je mama bila na poslu. Znala sam da je došao vidjeti mene. Bili su školski praznici i bila sam poslijepodne kod kuće. Počeli smo se ljubiti, nismo mogli maknuti ruke jedno s drugoga. Sve se završilo u krevetu. Pijem tablete jer spavam i sa svojim dečkom pa sam mislila da smo sigurni. Nekoliko tjedana kasnije nisam dobila menstruaciju pa sam napravila test na trudnoću. Nisam mogla vjerovati kada sam vidjela da je pozitivan.

Ne znam tko je otac. Od onog popodneva nisam spavala s maminim dečkom jer je rekao da se to više nikada ne smije ponoviti, iako znam da mu se i dalje sviđam.
Zaljubila sam se u njega i osjećam se krivom jer volim i svojeg dečka. Mama ništa ne zna, ali mislim da joj moram reći jer se osjećam strašno krivom zbog toga što sam napravila. Nisam sigurna koliko ću još dugo moći držati tu tajnu u sebi. Tako me je strah.

Savjet koji je dobila:

Mogu zamisliti, ali nemoj paničariti. Sat otkucava tako pod hitno trebaš razmisliti o tome koji je najbolji način za nošenje s ovom trudnoćom. Ako imaš redovito spavaš  sa svojim dečkom, tada je dijete najvjerojatnije njegovo, ali samo DNA testiranje nakon djetetovog rođenja može dati konkretan dokaz.

No, čak i ako je to njegovo dijete, od tvojeg dečka, jeste li stvarno spremni za sve što roditeljstvo nosi sa sobom? Bit ćete odgovorni za nekoga do kraja života.

Ukoliko je to dijete od maminog dečka, tada će sve morati izaći na vidjelo i doći će do velikih problema u odnosima. Kažeš da voliš maminog dečka, ali kakav to muškarac vara svoju partnericu s njezinom kćeri? Sumnjam da bi ga beba razveselila.

Moj e-letak "Unplanned Pregnancy?" (neplanirana trudnoća) ti može pomoći u ovoj situaciji.

 


loading...