Trećina majki imale seks dok im je beba bila u krevetu

mama i beba, porodilje, dojenje, mame, seks, bebe, Vlada ZHŽ-a, porodiljna naknada, Vlada HNŽ, zakon o zaštiti obitelji, javna rasprava, porodiljna naknada, BIH, zaposlene majke, isprika, Vlada HNŽ, novčane naknade, majke, bebe, ruka, nasljedne bolesti
U odvojenoj studiji 59% američkih roditelja je priznalo da su imali seks dok im je beba bila u sobi, ali rezultati ne govore da li je to bilo dok im je dijete bilo u istom krevetu.

U anketi koju je sproveo švedski časopis "Mama", otkriveno je i da 48 procenata majki uspijeva da ima seks jednom ili dva puta nedjeljno, dok četiri posto tvrdi da vodi ljubav sa svojim partnerom svaki dan.

Otkrića će dosuti so na ranu američkim roditeljima, koji su razočarani svojim seksualnim životima, rastrzani između posla i porodice.

Američke mame mogu da odahnu s obzirom da se švedske mame slažu da svakodnevni život ometa "ispunjenje njihovih seksualnih snova".

Za jednu 32-ogodišnju mamu ti snovi uključuju: "Nove poze i ne samo na brzinu. I više uzbudljivih mjesta, kao na primjer napolju."

Od 663 majki koje su bile anketirane, četvrtina je otkrila da fantazira o nevjerstvu dok 10 procenata priznaje da je prevarilo partnera.

Iako je broj majki koje imaju seks dok su im bebe u istom krevetu možda šokantan, manje je iznenađujuće da većina majki u Švedskoj (51%) ima seks samo jednom ili dva puta mjesečno.

Sedam procenata je reklo da imaju seks samo jednom ili dvaputa godišnje.