Tražili su situirane žene za zabavu koje su potom iskorištavali

...u oglasu koji je pročitala M. K. (49), ne sluteći da će zbog tog završiti na optuženičkoj klupi Općinskog kaznenog suda u Zagrebu.
Godinama je radila u Njemačkoj, a boravak u Hrvatskoj htjela je provesti u ugodnom muškom društvu. Javila se na oglas i upoznala Iliju P. (61). Sljedeće tri godine, kada bi god došla u Hrvatsku, vrijeme je provodila s Ilijom i uživala, piše jutarnji list.

- Zašto si mi to napravila? - pitao ju je lani u rujnu u telefonskom razgovoru . Zbunjeno ga je upitala o čemu se radi, a on joj je kratko odgovorio: - To s vikendicom. Ali, daj mi neki novac pa ću povući prijavu. Ništa joj nije bilo jasno dok joj na vrata nije zakucala policija. Tada je doznala da ju je Ilija prijavio policiji da mu je u naletu ljubomore zapalila vikendicu u kojoj su se romantično provodili. Iako je očevidom utvrđeno da je do požara došlo zbog kvara na električnim instalacijama, slučaj je završio na sudu. Općinsko državno odvjetništvo optužilo ju je za prijetnju.

- Nisam mislio da mi je u stanju to napraviti. Počela mi je prigovarati jer sam bez nje otišao u Slavonski Brod, a onda je počela prijetiti da će mi zapaliti vikendicu - jadao se Ilija P. sutkinji Raheli Valentić koja je odmah posumnjala u priču o zločinu iz ljubomore.

- Nije točno da sam bila ljubomorna. Da je tako, ostala bih živjeti u Hrvatskoj, a ne u Njemačkoj gdje radim - smireno je iznosila obranu M. K. Sutkinji je objasnila kako je shvatila da njezin bivši ljubavnik sa svojim prijateljima daje oglase po novinama, tražeći situirane žene za zabavu koje potom iskorištavaju.

- Mislim da me prijavio jer sam materijalno situirana i dobro zarađujem. Rekao mi je da će povući prijavu ako mu dam 10.000 eura - ispričala je M. K. te dodala da nije htjela popustiti ucjeni. Da u prevari sudjeluje i policajac koji je počeo istraživati navodni zločin iz ljubomore, pritisnut pitanjima sutkinje Valentić razotkrio je Ilijin kompanjon Ivan F. Kada je tužiteljica čula njegov iskaz, odustala je od progona M. K.

- Iz iskaza proizlazi da se radi o dogovorenoj kriminalističkoj obradi s policajcem koji je prijatelj Ilije P. Imajući u vidu posao kojim se bave 30 godina, upoznavanjem žena preko oglasa, vidljivo je da je obrana M. K.istinita, dok su iskazi svjedoka dovedeni u sumnju, kao i krim obrada - rekla je tužiteljica, a M. K. je slobodna išetala iz sudnice.