Traženje ljubavi: savjeti za dejtanje u tridesetima

savjeti, ljubav, godine, navike, ljubav, otežati , sastanak
Spojevi i ljubav postaju sve kompliciraniji. Prije je bilo skroz jednostavno upoznati nekoga, a što ste stariji je sve složenije. U dvadesetima možda i izgleda sve ležerno, lakše i opuštenije, međutim, je li ista stvar kada uđete u tridesete? To su godine kada mnoge stvari postaju jasnije, a zahtijevaju i puno više truda i zrelosti s vaše strane. Tada ste mudriji i više u dodiru sa stvarnošću što se tiče svih odnosa, a pogotovo ljubavnih.

Greške koje ste možda radili u prošlosti, sada su isključene i nedozvoljene jer znate što želite i time pokazujete znak zrelosti. Možda dejtanje u tim godinama neće biti uzbudljivo kao što je to bilo ranije, ali je definitivno put prema zrelijoj i ozbiljnoj budućnosti. Tridesete su vrijeme kada možete biti usredotočeni na ono što želite jer ste sigurno već odavno shvatili da ljubav nije idealizirana verzija neke igre, već mnogo kompliciraniji odnos dvoje ljudi. A kojih se savjeta pridržavati? Pa evo nekih...


Znate što želite

Nakon što navršite 30 godina, vi znate (barem bi trebali znati) što želite u životu. Tada imate veću kontrolu nad svojim emocijama pa možete lakše razlikovati zaljubljenost od prave ljubavi. Dakle, sasvim je logično da vi sami suzite mogućnosti i slijedite ono što želite.

Nemojte se držati rokova

Tridesete su obično vrijeme kada se jednostavno "morate" skrasiti, pronaći svog idealnog partnera, rađati djecu... Zašto? Jer tako nalaže društvo, društvene norme. Ako nije tako, nije normalno. Nemojte dopustiti da budete pod utjecajem rokova i pritiska sa svih strana, samo zato što netko drugi tako veli i zato što su se svi oko vas već udali i dobili dijete.

Budite otvoreni

Nije vrijeme za prikazivanje nečeg što niste, već za otvorenost i iskrenost. Na primjer, zašto ne biste izašli s muškarcem koji baš i nije vaš tip? Izađite iz svoje zone udobnosti. Tko zna, zar ne?

Krenite naprijed

Nemojte dopustiti da ikakva bol i slomljeno srce iz prošlosti bude prepreka za sretnu i mirnu budućnost. Prošlost boli i nikada je nećete moći promijeniti, ali najzrelija stvar koju možete učiniti je da naučite nešto iz nje i krenete naprijed. Nemojte dopustiti da zbog prošlosti i hladnog srca odbijete osobu koja zaslužuju priliku, a pogotovo da vas to omete u pronalaženju nove ljubavi.

Riješite se veza koje nikamo ne vode

Ako do sada niste, ovo je definitivno vrijeme da se riješite odnosa i veza koje nikamo ne vode. Nemojte stajati na mjestu i čekati da se desi čudo.

Tražite pravog muškarca

A to znači muškarca emocionalno stabilan i siguran u to što želi.

Nemojte si dopustiti da budete povrijeđeni

Ne očekujte previše, već u granicama, i nikad nećete biti razočarani i povrijeđeni. Uživajte u odnosu i sreći kako dolazi. Nemojte biti previše usredotočeni na želje partnera i to kako bi nešto moralo biti. Ne traju svi odnosi zauvijek i to imajte na umu.

Ne žurite se udati

Iako ste u tridesetima i kako smo već rekli, društvene norme nalažu da bi već morali biti udani (srećom, granice se pomiču), nikako nemojte dopustiti da budete pod pritiskom zbog braka. Najbolje vrijeme je onda kada se vi osjećate spremno.

Ne žudite za "zločestim" dečkima

Dvadesete su bile vrijeme kada je bilo dopušteno eksperimentiranje, kao i "zločesti" dečki koji će vam slomiti srce. Tridesete su vrijeme za zreliji odnos.

Izvor: lovepanky.com