Tortu za vjenčanje platili 4 700 KM pa zvali policiju kada su otkrili od čega je

vjenčanje

Vjenčanje bi trebao biti poseban dan u životu svakog para koji će ostati zapamćen do najsitnijeg detalja. Ipak, po lošem će ga pamtiti filipinska mladenka Shine Tamayo (26) koja sa svojim zaručnikom, Jhon Chenom (40) izdvojila više od 4 700 KM na za catering.

Oči su joj se napunile suzama od užasa kada su ona i suprug zarezali vjenčanu tortu i uvidjeli da je pola torte izrađeno od polistiren pjene, odnosno, od stiropora, piše Daily Mail.

Sve je započelo već samim dolaskom maldenaca u hotel gdje se održavala proslava kada su uvidjeli da catering nije dostavio hranu za uzvanike.

Mladenci su otrčali u restoran preko puta po porcije rezanaca, riže i ostale ulične hrane koju su imali u ponudi, a sve je postalo još gore kada su zarezali tortu od dva kata. Gornji je bio dobar, no donji kat je bio samo ukrašeni stiropor.

Već ionako dovoljno pod stresom, mladenka više nije mogla suzdržati svoj bijes, pala je na pod i počela histerično plakati pred svima. Gosti su sve prijavili policiji, vlasnica cateringa je uhićena, ispitana i puštena no sudit će joj se zbog prijevare.

Mladenka je odlučna u stavu da joj ne želi oprostiti što se na dan svog vjenčanja osjećala poniženo, i želi da "kuharica" završi u zatvoru.