Top 10 domaćih skandala u 2009. godini

skandal 2009

1. Mega trio Josip Radeljak - Dolores Lambaša - Vlatka Pokos

Apsolutni skandalozni hit u 2009. godini svađe su i teška vrijeđanja između Josipa Radeljaka, glumice Dolores Lambaše i voditeljice Vlatke Pokos. Ne znaš kome je veš prljaviji i čije su gaćice više popiškene. A uvid u njihovu korpu s prljavim rubljem svo troje medijima svakodnevno nude na srebrnom pladnju, štoviše, Dikolores su čak organizirali specijalnu konferenciju za novinare kako bi hrvatskoj naciji obznanili da i dalje papaju smokvice.

A onda se Lambaša obrušila na Vlatku da je zlostavljala malu Lanu, pa je Vlatka zbog klevete odlučila tužiti Dolores. Onda javila i Lanina teta Mia Begović koja će tužiti Vlatku zbog klevete, jer je na svojem blogu napisala da je ova nimfomanka i užasna majka. A pale su i suze, i to u intervjuu tjedna s Mirnom Berend, kada je Mia govorila o pokojnoj sestri i groznoj Vlatki protiv koje je svjedočila i sama Lana Radeljak. Mada Dolores Vlatku vidi iza rešetaka, ova još uvijek šeće slobodna, a od svih navedenih tužbi zasad stoje samo najave.

2. Mia Begović - Vlatka Pokos - Lana Radeljak - Maja Lena Lopatny

Vlatka Pokos u ovoj godini njeguje dvije paralelne svađe, i to obje povezane uz njezinog bivšeg supruga Josipa Radeljaka. Naime, Mia Begović obrušila se na Vlatku zbog njezinih navodnih ispisanih laži na blogu. Tvrdi kako je Vlatka napisala da je glumica alkoholičarka, nimfomanka i što je najgore loša mater Maji Leny Lopatny.

Mia je dobila živčani slom, sjela preko puta Mirne Berend i od muke zbog svega što proživljava njezina obitelj pustila suzu, dvije. Vlatka tvrdi da nije ništa slično napisala, a Mia tvrdi da pored svega najviše vjeruje maloj Lani, te da se ova nema što miješati u odgoj njezine kći budući da nije biološka majka.

3. Pijani psihijatrijski slučaj zvan Mladen Grdović

Zna li netko kako Mladen Grdović izgleda kad je trijezan? Vjerojatno se ni on sam ne bi prepoznao. Pijan je od jutra do sutra, voli se penjati po birtijaškim stolovima, skidati poflekane košulje, pokazivati golo znojno tijelo i derati se neke svoje pjesme. A onda tu i tamo u neartikulirano pjevanje ubaci neku uvredu kolegama pjevačima, pa se pokupi i do kuće vozi u rikverc, a kad stigne doma malo porazbaca pokućstvo po cijelom stanu i kao šećer na kraju prijeti supruzi Brankici.

Tek toliko da se nađe. Srećom, nakon druge prijave zbog nasilja u obitelji i incidenta na vjenčanju svojih sugrađana Grdović je završio na psihijatrijskom odjelu. Znajući da je tamo proveo jedan dan, preporučamo vozačima da ugrade zračni jastuk više i njegovoj Brankici da nabavi pancirku.

4. Šora Maline Grahek i Antee Kodžoman

Kose su si čupale dok obje nisu izgledale kao histerične kokoši i to zbog zlatnog dečka Josipa Šelendića. Manekenke Malina Grahek potaknuta ljubomorom fizički je nasrnula na bivšu Šelendićevu djevojku Anteu Kodžoman. Srele su se u narodnjačkom klubu Diamond i sukladno atmosferi ponijele überseljački.

Malina je tako šakom opalila Anteu, počupala za kosu i njome kao metlom 'oprala pod'. Razdvojili su ih redari, nakon čega je Antea viđena kako u toaletu povraća. Je li od histerije ili bulimije, nije se izjasnila. Srećom da je Malinu g. Zlatni uspio napumpati pa je nekako nagurala vodu na svoj mlin. Tako se za Jožicu i udala te progutala ključ njegovog čeličnog pojasa (ključ čiju kopiju imaju gotovo sve manekenke u gradu, op.a).

5. Razvod Simone i Ante Gotovca

Što je domaći showbiz bez Ante i Simone Gotovac? U njihove svađe, pomirenja, prijetnje, vrištanja, pa opet pomirenja upleteni su bili svi članovi njihovih obitelji, a par se naposljetku (srećom) odlučio za razvod. Nakon što su konačno odlučili jedno drugome zatvoriti vrata, Simona se s kćerkom Gabrijelom odselila iz obiteljskog doma, a Ante se po raznim narodnjačkim klubovima počeo povlačiti s kojekakvim wannabe posvudušama koje bi i 'kamenog lica' zaigrale za produženo piće.

Ante je lud zbog navodnog Simoninog ignoriranja poslovnog ugovora, a Simona histerizira jer Ante izbjegava sud i potpisivanje razvoda. Rafali se nastavljaju, Simona je napisala knjigu 'Anđeo' u kojoj na suptilan način pokušava kompromitirati supruga, a ovaj željan osvete više od života uzvraća udarac svojom knjigom koja još nije dovršena, već samo naslovljena s 'Vrag'.

6. Zbog Nives Celzijus ukinuo se 'Hit godine'

Koncem prošle godine Hrvatsku je potresao skandal oko Nives Celzijus i njezine najprodavanije knjige 'Gola istina', zbog koje je starleta trebala biti nagrađena nagradom za 'Hit godine' u sklopu dodjele književne nagrade Kiklop koju na godišnjoj razini dodjeljuje Sajam knjige u Istri.

Direktorica Sajma knjige Magdalena Vodopija nikada dosad nije dala argumentirani i konstruktivni odgovor zašto Nives Celzijus nije dobila nagradu iako je zadovoljila normu - uvjerljivo je potukla sve književnike na tržištu i svojom knjigom 'Gola istina' oborila rekord u prodaji i potražnji. I umjesto da Nives dobije zasluženu nagradu, Sajam knjige u Istri i književna nagrada Kiklop, prema odluci Upravnog odbora i Skupštine odlučili su ukinuti kategoriju za Hit godine. Sramota!

7. Janica Kostelić ostavila dečka Borisa Ivančića

Najbolja skijašica u povijesti Janica Kostelić toliko je bila privržena sportu kojim se bavi da je njezin privatan život bio gotovo nepostojeći, a veza s roniocem Borisom Ivančićem stoga od izuzetne vrijednosti. Njoj, a tako i javnosti koja je voljela pratiti njihovu ljubavnu vezu, tim više što je nikada nisu isticali niti se njome hvalili. Ipak, vijest da je Janica ostavila Borisa odjeknula je i u najmanjem hrvatskom selu, a mediji su se sjatili doznati što se dogodilo.

Razlog ipak nikada nismo doznali, a poznato je jedino da je par nakon četverogodišnje ljubavne idile ostao u prijateljskim odnosima. Janica ipak ostaje živjeti u Rijeci, gdje je otvorila i svoj kozmetički salon 'Fei fei', a navodno ima i novog dečka, visokog i crnog markantnog muškarca, kako tvrde izvori, s kojim je prije dva mjeseca viđena na nogometnoj utakmici Bayern - Juventus u Münchenu.

8. Lažni iskaz Aleksandre Grdić o kupnji kokaina

Sporni E.M. kojeg Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu tereti za preprodaju kokaina, pa tako i Aleksandri Grdić, podignulo je optužnicu u kojoj stoji kako je 22. travnja ove godine manekenki prodao tri grama kokaina. Do tih podataka policija je došla jer je E.M. prodao kokain policajcu u civilu, nakon čega se prisluškivao njegov mobitel i telefon.

Aleksandra Grdić bila je pozvana dati iskaz u Varaždin, međutim, manekenka je negirala ikakvu vezu s dilerom. Tužiteljstvo je konstatiralo da je Grdićka dala lažni iskaz, jer su prisluškivali njezine, odnosno dilerove razgovore. Aleks tvrdi kako je nedužna, a glasnogovornik županijskog odvjetništva u Varaždinu Darko Galić napomenuo je kako će Aleksandra biti ispitana na glavnoj raspravi.

9. Razvod Hrvoja i Tine Rupčić zbog glumice Zrinke Cvitešić

Kada je krajem prošle godine doznala da je Hrvoje Rupčić vara, Tina Rupčić odlučila je Hrvoju pod nos uvaliti papire za razvod braka. Međutim, glazbenik se svojoj supruzi podvijenog repa vratio nakon nekoliko mjeseci nakon prekida, da bi se ponovno posvađali i to zbog treće osobe, kako su tada objašnjavali. nakon jedanaest godina braka bubnjar je suprugu Tinu ipak ostavio i to kako bi se posvetio novoj ljubavi - Zrinki Cvitešić.

Krizu u braku koja je trajala mjesecima tada su potvrdili i njihovi bliski prijatelji. Tina je razvod podnijela stoički, barem koliko se dalo iščitati iz njezinih izjava u medijima. Zrinka i Hrvoje navodno su se zbližili krajem 2008. godine na pripremama u HNK-u povodom glazbene komedije 'Opera za tri groša'.

10. Hrvoje Kečkeš zbog alkoholizma završio u Vrapču

Glumac Hrvoje Kečkeš zbog problema s alkoholom završio je na rehabilitaciji u psihijatrijskoj bolnici Vrapče. Tamo je proveo 35 dana, izašao i nagovijestio nov i uredan život. Priznao je kao je prije liječenja trusio litru votke dnevno, čemu bi se vjerojatno začudili i Rusi.

Nešto bistrijeg mozga, nakon izlaska iz bolnice Hrvoje je rekao kako mu je cijela situacija najteže pala zbog obitelji, ali i posla u Kerempuhu. Iako je sada 'čist', Hrvoju ovo nije bio prvi pokušaj liječenja od ovisnosti, jer je isto učinio godinu dana prije, no kako je pritisak na njega bio prevelik odustao je i vratio boci. Nadamo se da je ovoga puta nešto pametniji i a će barem neko vrijeme biti trijezan.

P.S. Podsjetimo kako sa nama više nisu Dušan Džamonja, Emil Glad, Vladimir Puhalo, Vanja Drach, Vedran Šamanović i Vjekoslav Šutej. Njihovim dušama želimo mir i spokoj.

dnevnik.hr

piše: Željko