Tko treba dominirati u krevetu?

Razmislite još jednom. Rezultati istraživanja su pokazali kako pretpostavke ovakvog tipa mogu dugoročno narušiti povoljnu situaciju u spavaćoj sobi.
Ako pak jednostavno niste osoba koja voli, s vremena na vrijeme preuzeti inicijativu, seksualni terapeuti savjetuju da poradite na vlastitom seksualnom osnaživanju.

Upoznajte svoje tijelo

Ako još uvijek ne znate čime raspolažete - krajnje je vrijeme da upoznate svoje intimne dijelove tijela. Dobro proučite svoje spolovilo u ogledalu i krenite u istraživanje.

Možete koristiti vlastite prste ili neku seksi igračku. Osluškujte vlastito tijelo i proučavajte što vam se sviđa, a što ne. Ne možete očekivati da će vas partner seksualno zadovoljiti sve dok sami ne naučite što vas uzbuđuje.

Ispuštajte zvukove uzbuđenja

Ako ste se do sada seksali - šutke - vrijeme je da promijenite lošu naviku. Ako se opustite i prepustite, bit će vam puno lakše ispustiti zvukove uzbuđenja i zadovoljstva. Žene koje znaju izraziti svoju seksualnost i prepustiti se osjećajima su seksualno samopouzdane i sigurne u svoje sposobnosti.

Izgovorite svoje želje na glas

Partneru biste željeli reći što vas pali, ali se ne usudite? U ovom slučaju vrijedi pravilo 'vježbom do savršenstva'.

Izgovarajte erotične izraze i fraze dok se gledate u ogledalo. Na taj ćete način steći samopouzdanje koje ćete moći primijeniti tijekom seksa.

Preuzmite kontrolu

Ne morate biti cijelo vrijeme 'za upravljačem'. Međutim, dobro je da, s vremena na vrijeme, preuzmete kontrolu i pokažete inicijativu. Počnite jednostavnim stvarima poput poljupca ili masaže. Prepustite se i dopustite osjećajima da vas vode. 

Izvor: she.hr