Tko je zgodni Turčin za kojim lude žene?

glumac, žene

Çağlar Ertuğrul jedan je od novih junaka turske sapunice ‘Fazilet i njezine kćeri’ koja se od ovog ljeta prikazuje na Novoj TV, a šarmantni 31-godišnji glumac stekao je već vojsku obožavateljica u regiji, piše Tportal.hr.

Çağlara Ertuğrula, često nazivaju turskim Jakeom Gyllenhaalom zbog fizičke sličnosti s hollywoodskim ljepotanom. Od malena su ga privlačila svjetla reflektora te je htio postati glumac. Studirajući strojarstvo na Sveučilištu ‘Koc University’ u Instanbulu, igrao je u raznim predstavama ‘Romeo i Julija’, ‘Licemjer’, a onda je počeo snimati i reklame. Diplomirao je 2011. godine, no već 2012. dobio je glavnu ulogu u filmu ‘Planina’ te u seriji ‘Ne brini za mene’. No tek mu je uloga dobroćudnog Yağiza Egemena, koji se bori s osjećajima prema Hazan, djevojci svog brata u seriji ‘Fazilet i njezine kćeri’ donijela popularnost.

Sumnjičav i distanciran

Zbog njegovih izrazito plavih očiju i prodornog pogleda na meti je obožavateljica iz Turske, ali i drugih zemalja. Iako mu brojne bračne ponude stižu gotovo svaki dan, njegovo srce je već dulje vrijeme zauzeto. Osvojila ga je kostimografkinja serije, Kayla Manukyan.

Zgodni Turčin voli tetovaže pa je na prsima tetovirao datum rođenja. Najveći su mu uzori Guy Ritchie i Martin Scorsese, a želja mu je okušati se i u holivudskoj produkciji te je nekoliko mjeseci pohađao satove glume u Los Angelesu.

‘Vrlo sam otvorena osoba, no mislim da je malo samokontrole potrebno. Imamo imidž koji trebamo čuvati i nažalost ne možemo zadovoljiti svakoga. Dogodi se da kažeš A i pitaju te: Zašto si to rekao? Ako ništa ne kažeš, prijeđe u: ‘Zašto ništa ne govoriš?’, rekao je nedavno u razgovoru za magazin Posta.

Najsigurnije se, kaže, osjeća uza svoju obitelj.

 ‘Zapravo ni vani nisam nesiguran. Nemam problem sa samopouzdanjem i zbog toga mi se dosad nije dogodilo ništa jako zabrinjavajuće’, kazao je.

No zato ne vjeruje lako drugim ljudima.

‘Uvijek sam sumnjičav i distanciran. No ja to ne doživljavam kao nesigurnost. Zapravo mislim da je to povezano s poštovanjem. To je pomalo povezano s akcijom i reakcijom. U svakom području života, pa tako i kad krenemo u novi posao, moramo i sebi i situaciji dati malo vremena i prostora’, ističe zgodni glumac.

Zadovoljan je sa svojim izborima i kaže da ima velike snove.

‘Ostvario ih ili ne, to me motivira. Htio bih raditi ovaj posao na globalnoj razini, u Hollywoodu. I ovdje radim dobre projekte, vole me, no sve se svodi na to da, ako se bavite umjetnošću, to treba dijeliti sa svima. To pomalo ima veze s reprezentacijom. Htio bih u inozemstvu predstaviti ne samo sebe nego i mjesto na kojem živim, Tursku i Izmir. Htio bih da me i ondje vole i cijene’, iskren je glumac.

Otkrio je što je u ranoj mladosti za njega značila ljubav, a što mu znači sada.

‘Nekoć je to bila više stvar hormona, a sada više prednjači poštovanje. Ja mislim da postoji dob za sve. Doživio sam i ljubav i ljubavnu bol, sve u svoje vrijeme. Sve to nešto donosi čovjeku. Možda vas katkad nažulja, naučite lekciju. U početku budete opsesivni, no kako vrijeme ide dalje, prevlada razum’, tvrdi Çağlar.

Na svoju ruku

Poručio je da jeuznemirujuće što je toliko malo žena na vodećim pozicijama: ‘Postoji nešto što nazivamo staklenim stropom. Žena može napredovati do određene razine, ali joj priječe da odande ide dalje. To se mora promijeniti’.

Glavni glumci u svim ljubavnim pričama koje gledamo na malim ekranima izgledaju gotovo besprijekorno, no turski zavodnik smatra da to kvari dojam realističnosti kod gledatelja.

‘To je prizor koji narušava prirodnost situacije, no to je povezano sa sustavom i s time kako želite prodati proizvod koji imate. U tom pogledu ne možete ništa učiniti. Inače se ja osobno ne ustručavam promijeniti i izgledati ružno. Nije realistično kad se stalno trudite za gledatelje izgledati besprijekorno. No nije malo ni projekata i poslova koji razbijaju tu percepciju. Nadam se da će ih biti i više’, kaže.

Da nekomu trebate govoriti o sebi, rekao bi mu da je na svoju ruku.

‘Nisam osoba koja sebe shvaća preozbiljno. No mogao bih biti dobar partner za tenis. Osim toga, volim malo melankolije i volim biti sam’, priznao je.

Na pitanje u koju stranu sebe se najviše pouzdaje kroz smijeh je odgovorio da je to vrlo opasno pitanje.

‘Sjetio sam se toga kako je netko za sebe rekao da je skroman. Kako ironično, zar ne? U sukobu sa samim sobom. No budući da mi je poštovanje vrlo važno, mogao bih reći da sam pun poštovanja’, ističe, piše Tportal.hr.