Tjedan dana za ljubav: Riješite se loših navika u vezi ili braku

...istaknula je dr. Jill P. Weber, autorica knjige "Seks, a željeti intimnost".

U ponedjeljak zamijenite kućanske poslove

Ako se dovoljno potrudite čak i najveće razmirice možete riješiti u tjedan dana. U ponedjeljak zamijenite kućanske poslove. Ponudite se da ćete vi izvesti psa i odnijeti smeće, a neka vaš dragi opere suđe. Tako ćete pokazati da cijenite njegov rad, a mali čin solidarnosti može učiniti čuda za vaš zajednički život, napominje bračna i obiteljska terapeutkinja Sharon Gilchrest O'Neill.

Utorkom planirajte vikend

Vikend počnite planirati već u utorak. Napravite popis što sve trebate obaviti i rasporedite tko će što raditi, a koje stvari možete obaviti zajedno. Tako će vam subota i nedjelja ostati samo za uživanje. Isplanirajte nešto zanimljivo, umjesto tradicionalnog odlaska u kino, večer započnite plesom. Upravo će iščekivanje razbiti monotoniju u vašoj svakodnevici, tvrdi organizatorica Julie Morgenstern.

Srijeda je rezervirana za druženje

Namjestite budilicu pola sata ranije nego inače i uživajte s partnerom u zajedničkom vremenu. Bilo da ćete zajedno popiti kavu ili dan započeti vrućim aktivnostima među plahtama, izbor je vaš. Najbitnije je da imate barem malo slobodnog vremena tijekom dana koje možete posvetiti samo sebi, ističe O'Neill.

Četvrtak je dan bez tehnologije

Četvrtak pretvorite u dan bez tehnologije. Koliko vam god bila potrebna, nemojte dopustiti da vam postane središte života i udalji od onoga koga volite. Posvetite se partneru umjesto Facebooku ili emailu, igrajte društvene igre ili jednostavno razgovarajte, savjetuje Weber.

Petkom se rješavaju svi problemi

Petak je savršen dan riješite se sve probleme koji su se nakupljali. Usredotočite se na svoje osjećaje i pojasnite partneru što vas muči. Razgovorom možete riješiti i problem prljavih čarapa po stanu ili ne spuštanja WC daske. Zatražite njegovu pomoć i razumijevanje, a zauzvrat obećajte da više nećete povlačiti stvari iz prošlosti ako se stanje popravi, pojasnio je psihijatar Robert Navarra.

Subotom uzmite vrijeme samo za sebe

Subotnje jutro provedite odvojeno, dopustite jednom drugome da barem sat vremena uživate u samoći. Tako se možete posvetiti stvarima koje vas zanimaju, a što se bolje osjećate to ćete biti bolji partner. Imate ćete više energije posvetiti se parteru i zaista ga slušati, a njemu će to pomoći da se otvori. Osim toga, pozitivan stav je jako privlačan. ističe Weber.

Nedjelja i obitelj su savršeni par

Posvetite se obitelji i prijateljima. Prisjetite se zajedničkih trenutaka listajući obiteljski album ili gledajući video s vjenčanja. Pomoći će vam da se prisjetite lijepih trenutaka i razloga zašto se i dalje trebate truditi.

Izvor: 24sata.hr