Tajkunovu sinu na Severininom koncertu zabio nož u trbuh zbog Soraje

koncert, vodice, soraja
Premda policija nije priopćila identitet napadača, neslužbeno se doznaje da je Josip Kolobarić (24), nećak Milenka Mikija Kolobarića (poznatog iz crnokronikaškog miljea, op.a.), nožem u trbuh ubo 32-godišnjeg Ivana Pripuza, sina Petra Pripuza, vlasnika tvrtke "C.I.O.S.", i nećaka Zorana Pripuza, svojedobno glavnog optuženika u postupku protiv tzv. zločinačke organizacije u Zagrebu. Napadač se tijekom ponedjeljka predao policiji u Vodicama.

Mladi Pripuz je, naime, u duljoj ljubavnoj vezi sa Sorajom Vučelić, stasitom zvijezdom posljednjeg televizijskog reality showa "Big Brother", a napadač je, tvrde naši izvori, njezin vatreni obožavatelj.

- Očekivao je da će se baš te večeri pojaviti u diskoteci "Hacienda" budući da je dočuo kako je u Vodice s društvom stigao njezin dečko Ivan. Soraju je slijedio gdje god se kretala. Uvijek je bio u blizini, valjda se nadao da će konačno biti s njom, da će pasti na njegovu upornost... Razočaran i ljutit što djevojka nije bila među gostima u VIP loži, a "zagrijan" dobranom dozom alkohola, svoj je bijes okrenuo prema njezinu dečku u kojemu je vidio jedinog konkurenta - tvrdi naš sugovornik, te dodaje:

- U jednom je trenutku primijetio da se Pripuz udaljio od prijatelja i krenuo prema toaletu. Tamo ga je, koliko sam čuo, pogodio šakom, a odmah zatim ubo nožem. To nitko nije primijetio, a još manje su gosti obratili pozornost na momka koji žuri prema izlazu. Napadač je iskoristio gužvu i udaljio se iz diskoteke u nepoznatom pravcu prije nego što su Ivanovi prijatelji shvatili što se zbilo ispred muškog toaleta. Nije se, znači, radilo o nekakvom sukobu unutar grupe Zagrepčana zabavljenih u VIP loži, nego o incidentu pojedinca - doznali smo od jednog od gostiju "Haciende" koji je, kako tvrdi, o nemilom događaju razgovarao s Ivanovim prijateljima.

Zatvoreno do 2013.

- Za Ivana Pripuza se kaže da je pripadnik "zlatne mladeži" i tu prestaju sve priče, a zapravo se radi o izuzetno radišnom i uspješnom mladom poduzetniku koji nikada nije bio problematičan ni na koji način. Predan je svom poslu i njegova obitelj od njega mnogo očekuje. Ovo što se dogodilo ničim nije skrivio ni potencirao. Moglo je završiti još tragičnije da se odmah nije javio u hitnu kiruršku ambulantu - zaključio je naš sugovornik.

Davor Grgin, glasnogovornik "Haciende", koja je nakon subotnjeg koncerta zatvorila vrata do idućeg ljeta, izrazio je žaljenje zbog svih nemilih događaja što su posljednjih dana diskoteku uvrstili u policijska izvješća kao poprište tučnjava, pucnjava i obračuna hladnim oružjem.

- Mogu samo osuditi svaki oblik nasilja koje se, nažalost, dogodilo. Na određeni način ti su incidenti obilježili ovu ljetnu sezonu diskoteke, sezonu koja je s obzirom na kvalitetu programa i gostujuće glazbene zvijezde, te okruženje spremno za prihvat gostiju željih dobre zabave i druženja trebala biti jedna od uspješnijih - kaže Grgin.

Dodaje kako je "Hacienda" upravo s ciljem osiguranja javnog reda i mira angažirala profesionalnu zaštitarsku kuću, vlasnika Josipa Klemma.

- Zaštitari su zaista bili na razini zadatka i što se toga tiče nemamo zamjerki. Žao mi je što su se uopće zbile situacije zbog kojih su morali intervenirati. Prošlih godina to nije bio slučaj, no, eto, ovakvi incidenti ne mogu se predvidjeti, teško ih je prevenirati - rezimirao je glasnogovornik "Haciende".

Policija, međutim, još nije rezimirala ni jedan od dva posljednja incidenta u vodičkoj diskoteci. Početkom prošlog tjedna, neposredno nakon koncerta pop-folk zvijezde Željka Samardžića, u tučnjavi je ozlijeđeno nekoliko osoba, najteže 21-godišnji Šibenčanin Nardo Prelević, a vatrenim oružjem i kamenjem oštećeni su fasada i krovd iskoteke.

Dok je policija tragala za osobama koje su tada kamenovale objekt i sudjelovale u pucnjavi te pokušavala precizirati što se dogodilo, u "Haciendi" se dogodio novi incident u kojem je ozlijeđen Ivan Pripuz. Obitelj ozlijeđenog 33-godišnjaka, osobito otac Petar Pripuz koji je zajedno s bratom Zoranom i obiteljskim prijateljima posjetio Ivana kojeg je operirao kirurg dr. Andrej Baljkas. U šibenskoj Općoj bolnici doznali smo da se pacijent uspješno oporavlja.

SlobodnaDalmacija