Tajice “đavolov predmet” – tekst ljutite vjernice postao hit

tajice, pismo, ljutnja, situacije, tajice, tajice, greške
Razlog zbog kojih je ovaj tekst privukao pažnju korisnika Facebooka leži u bijesu koji kod autorice izazivaju - tajice.

Naime, nepoznata autorica tajice naziva "glavnim odjevnim đavoljim predmetom", a očito je da zabrinutost jednim dijelom izaziva i činjenica da sa zaručnikom živi u "predbračnoj čistoći" te bi mu već spomenuti "glavni odjevni đavolov predmet" mogao izazvati nečiste misli.

Nažalost, nedugo nakon što smo vijest objavili, tekst je misteriozno nestao sa stranice.

U svakom slučaju, isticati neki poseban detalj ne bi imalo smisla jer cijeli je članak pravi biser nenamjerne duhovitosti, stoga u njemu valja uživati u cijelosti.

"Hvaljen Isus i Marija! Ponukana odjevnim predmetom koji stoji u naslovu, odlučila sam se napisati jedan članak. Zapravo, jutros kada sam bila na Misi, sinula mi je ideja kako bi bilo dobro progovoriti o tome!

Neka me Duh Sveti nadahne da ne budem preoštra i da ne govorim iz svoje ranjenosti, jer iskreno, već mi je dosta djevojaka koje se vulgarno odijevaju i sklona sam tome da ih odmah osudim. Ponekad mi dođe da idem od jedne do druge i posvijestim im kako su se to obukle i pitam ih gdje je tu njihovo dostojanstvo i čemu potreba da se tako odijevaju? Onda se sjetim sebe prije i zaključim da su to djevojke iste kao ja, samo još na krivi način tragaju za nježnošću i ljubavlju!

Za toplijeg vremena - prozirne kratke lepršave haljine, vruće hlačice i mini suknje, a kad malo zahladi - glavni odjevni ĐAVLOV predmet su TAJICE! Sve se vidi, sve se ocrtava, cijeli donji dio tijela kao da je gol, ali u boji! Crne, bijele, sive, pink, s uzorkom cvijeća ili bez, tigraste ili s leopard uzorkom jednako vulgarno izgleda, a vidim ih gdje god se okrenem, pa čak i u crkvi. Prije su djevojke imale malo više stida pa su barem kada obuku tajice preko nosile tunike, da se pokrije stražnjica i prednji dio ženskih svojina, ali danas toga više nema. Tajice pokazuju svu golotinju žene i cilj je da se obuče što kraća pripijena majica koja bi pokazala još više. Da vam iskreno kažem, već mi je muka od toga! U vezi sam s dečkom s kojim hodam u predbračnoj čistoći. Borimo se oboje protiv napasti i trudimo se imati čiste oči, srce i misli, a to je tako teško u ovome svijetu! Pogotovo za muški rod, jer se djevojke danas oblače katastrofalno! Čak i kada ne želiš gledati nameće ti se pred oči, gura se, vrišti da pogledaš! A dečki koji su skloni gledanju formi i linija, lako se uhvate u mreži napasti! Piše u Bibliji:"Ako te tvoje oko sablažnjava, iskopaj ga!" Pored ovakvih odjevnih predmeta svi dečki bi mogli biti bez očiju, jer pitam se kojeg to muškarca takvo odijevanje ne vodi u sablazan.

Sama sam u vezi mene i mog zaručnika bila sudionikom tolikih svađa zbog odijevanja drugih cura. Upravo jučer, išli smo u jedan trgovački centar kako bi mom zaručniku kupili odijelo za naše vjenčanje. Nađemo se na pokretnim stubama i eto ti djevojke ispred nas - sama golotinja, prozirne tajice i uska "nazovimo neznatna" majica i ne možeš ju zaobići pogledom ni da želiš! Čim sam to vidjela, ukočila sam se od straha, jer sam odmah pomislila - ako moj zaručnik samo i pogleda, već je uprljao oči i postoji mogućnost da mu tu sliku kasnije zlo još nameće po glavi ili u stanju nesvjesnosti, tj.sna, ali i ne želim da on uopće ima prizor takve ženske makar i na trenutak pred svojim očima! Jedina koju će on gledati u takvom izdanju bih trebala biti ja i to nakon našeg vjenčanja i čuvam njegove oči ljubomorno za sebe. Iz tog svog straha, ali još više iz ljubavi i da ga sačuvam od prljavštine očiju kažem mu brzo - "ljubavi, spusti pogled i nemoj gledati ravno!" No, muško kao muško, podigne pogled prema gore i odmah ga spusti! Kasnije mi je rekao da se uplašio i nije se snašao jer sam zvučala kao da smo u smrtnoj opasnosti! On je taj dan postio o kruhu i vodi i naravno da je zlo negdje moralo ugurat svoje prste! I što se dogodi iza toga - cijela večer svađe, muke i bijesa! Ja ljuta jer smatram da je ipak pogledao, a on ljut jer je u stanju bijesa izrekao sve i svašta i još mu je teško jer sam sumnjala u njega i jer mislim da mi nešto laže. Grijeh na grijeh, a sve zbog jedne djevojke koja je obukla tajice! Tko zna gdje je bila ta djevojka za vrijeme naše svađe, što je razmišljala ili činila, ali naša cijela večer je bila upropaštena na poticaj tog njezinog odijevanja. Bog dragi neka ju blagoslovi tko god ona bila! Da se vratim na zaručnikove riječi - "kao da smo u smrtnoj opasnosti". Moglo bi se reći da se to i događa po takvom odijevanju djevojaka koje ne razumiju što čine. Možda ta djevojka misli:"Danas uopće ne osjećam da sam lijepa i privlačna pa ću se obući izazovno i seksi da me koji dečko pogleda i vrati mi moju sigurnost i samouvjerenost! Ništa loše u tome, malo ću si podići ego i bit će mi bolje!" Ona ne razumije da uistinu dovodi svoju braću, muški rod, u smrtnu opasnost, tj. opasnost smrtnog grijeha!

Srce mi se kida dok ovo pišem! Pa djevojke, što radite od sebe? Zašto želite biti drugima sablazan i napast? Čuvajte svoje tijela! Crkva je hram Božji, Isus prebiva u njoj u tabernakulu i čovjek koji ima još savjesti neće griješiti u njoj, osjećat će jedno poštovanje i skrušenost, ali kaže sv. Pavao da smo i mi Hramovi Duha Svetoga, hramovi Božji. Pa od kuda onda takvo nepoštivanje svojih tijela?

Završit ću ovaj članak molitvom:

Dragi Isuse, molim te zaštiti nas sve svojom svetom krvlju od napasti. Čuvaj i štiti svojim blagoslovom naše oči, srca i misli! Blagoslovi sve djevojke snagom svoga duha i izliječi naše ranjenosti, osjećaje manje vrijednosti, odbačenosti i manjak ljubavi i nježnosti od strane naših roditelja! Izlij svoju Ljubav Gospodine na sve nas, na svoju dječicu koja često puta rade loše stvari iz neznanja, povrijeđenosti ili iz bunta prema Ljubavi! O daj Isuse moj da se na sve djevojke koje ovo čitaju spusti tvoja nježnost i neka zaživi u našim srcima tvoj mili glas: ‘Ti si Kćer moja ljubljena, u tebi mi sva milina!'"

Index.hr