Sve čari seksa pomirenja | Hercegovina.Info

Sve čari seksa pomirenja

Sve čari seksa pomirenja
Stručnjaci tvrde da je seks nakon svađe uobičajen način rješavanja sukoba među partnerima. Dok neki vjeruju da je on zdrav i da preostala ljutnja može dodatno "začiniti" seksualni život para, drugi tvrde da je to samo disfunkcionalno ponašanje.

Evo nekoliko razloga zašto je seks pomirenja dobar.

1. Seks pomirenja može biti jednako strastven kao seks na početku veze.

2.- "Za vrijeme seksa pomirenja možete biti ranjiviji, kaže dr. Diana Kirschner, seksualni terapeut i psiholog. - Kad ste tako intimni, veća je vjerojatnost da ćete imati snažan orgazam, koji oslobađa oksitocin, hormon koji stvara fiziološki mehanizam povezivanja s partnerom.

3. Adrenalin u vašem tijelu izaziva u mozgu iste reakcije kao i seksualno uzbuđenje. Vrlo je tanka linija između ljutnje i seksualnog uzbuđenja. Za neke je suzdržavanje od agresije, baš kao seksualna frustracija - mora se 'izbaciti'.

4. Svađa djeluje kao malo natjecanje između partnera. Ono vas dovodi u stanje pripravnosti za neku fizičku aktivnost. Dakle, izvrsno je to što se prvo jako posvađate, a zatim fizički povežete i sve izbacite iz sebe kroz strastveni seks.

5. Poslije seksa zaboravit ćete zbog čega ste se uopće posvađali. Prema istraživanjima, naime, žene se duže ljute nego muškarci. Dakle, ako znate da ste pogriješili, strastveni seks mogao bi mu odvući pažnju dovoljno dugo da zaboravi na sve. Stručnjaci tvrde da je seks nakon svađe uobičajen način rješavanja sukoba među partnerima. Dok neki vjeruju da je on zdrav i da preostala ljutnja može dodatno 'začiniti' seksualni život para, drugi tvrde da je to samo disfunkcionalno ponašanje.

Izvor: večernji.hr