Super seks-hrana: Za strast se jedu jagode, a izbjegava meso

...živčanih završetaka, a to će osigurati bolju prokrvljenost organa i povećati osjetljivost na dodir.

Ako večera neće biti u meksičkom stilu, odaberite morske plodove, konkretno - kamenice. Pune su cinka, minerala koji podiže proizvodnju testosterona, koji je povezan sa seksualnim nagonom muškaraca. No za strastvenu večer možete se pripremiti i da se ne date u velik trošak. Borovnice poboljšavaju cirkulaciju pa spolni organi postaju bolje prokrvljeni. Visoka razina antioksidansa koje sadrže uništava štetne slobodne radikale i pomaže da izgledate seksi. Štoviše, borovnice sadrže dopamin, neurotransmiter kojem je posao da potiče centar za užitak u vašem mozgu. Ukratko, zaslužne su za "ooooh!" na kraju seksa.

Oblizivanje jagoda sa šlagom nakon obroka zvuči kao zgodna predigra. No samo uz uvjet da prije toga niste obilno večerali. Nakon večere se voće sporije probavlja pa biste mogli imati problema s nadutošću. Da budete sigurni, jagode ubacite u "program" barem dva sata poslije večere. A i slatkast miris vanilije pozitivno djeluje na seksi ugođaj.

Za seksi desert sladoled od vanilije

Nakon večere počastite se sladoledom s okusom te slatke mahune. To će blago stimulirati živce, što će vam pomoći da intenzivnije osjećate dodire.

Lubenica za jaču erekciju

Sočna lubenica sadrži citrulin, zbog kojega raste razina dušikova monoksida u tijelu. On pomaže da se opustite te ubrzava cirkulaciju. Kao rezultat toga, brže ćete se uzbuditi.

Raspoloženi za seks uz kelj i špinat

Kelj, špinat i drugo lisnato povrće bogati su vitaminom A, koji podržava funkciju endokrinih žlijezda. Te namirnice sadrže jod, koji pomaže u radu štitnjače i nadbubrežne žlijezde, a one potiču dobro raspoloženje.

Uz šparoge sve ide glatko

Vitamin E u avokadu i šparogama pomaže osloboditi testosteron, estrogen i progesteron koji potiču seksualne reakcije. Ti su hormoni zaslužni za bubrenje klitorisa i vaginalno podmazivanje.

Zbog celera ste (si) privlačniji

Celer sadrži androsteron i androstenol, kemikalije koje čine da se osjećamo više seksualno privlačnima, tvrde stručnjaci. Celer sadrži i malu količinu muških hormona te optimalan omjer kalija i natrija što može potaknuti žensko uzbuđenje.

Čaša vina ubrzava krv...

Čaša crnog vina može vas opustiti, ali crno vino sadrži i antioksidanse koji poboljšavaju cirkulaciju. Uzburkat će krv i bolje prokrviti sve dijelove tijela pa se malo vina ipak preporučuje. Ali nikako ne više od čaše.

Banane zaslužne za orgazam

Banane su bogate kalijem, koji je ključna hrana za snagu mišića. Ukratko, za dobar orgazam zaslužna je banana, koja hrani i jača vaginalne mišiće, a muškarcima jača izdržljivost.

Dodiri su ugodniji uz šipak

Šipak duguje svoju moć antioksidansima, koji štite stijenke krvnih žila, a time se osigurava veći protok krvi. Bolji protok krvi znači da će više krvi doputovati do genitalija, a to znači i veću osjetljivost na dodir.

Zbog čokolade se bude "prljave misli"

Čokolada sadrži kakao, a kakao sadrži feniletilamin, stimulans koji povećava uzbuđenje, zbog kojega nam se seks čini kao dobra ideja. Čokolade s višom razinom kakaa to rade najbolje.

Grickanjem do eksplozije orgazama

Orasi su puni omega-3 masnih kiselina, koje su odgovorne za proizvodnju hormona važnih u seksualnom odnosu, pogotovo na vrhuncu odnosa. Libido i izvedbu jačaju i sjemenke bundeve te lana koje su također bogati izvori omega-3 kiselina.

Antiseks-hrana

Odrezak s prženim krumpirićima zvuči odlično kao uvertira, no očekujete li da vam se nakon večere posreći da se bacite na maženje ili u krevet, radije odaberite drugi meni.

Masan komad crvenog mesa potaknut će tijelo da pokrene probavu u petu brzinu, no zbog toga bi vam se moglo početi spavati, a onda ništa od akcije. Prženi krumpirići, kao i hrenovke, sadrže trans-masti koje mogu negativno utjecati na razinu testosterona i cirkulaciju, upozoravaju stručnjaci. Uz to, visok udio soli na krumpirićima može biti težak ljudima s visokim tlakom. Ukratko, umjesto partnera, hrana bi vas mogla oboriti s nogu. Ako baš žudite za krumpirom, jedite pečeni (primjerice pekarski) jer oslobađa dopamin, hormon dobra raspoloženja. A to će vam dobro doći. No pazite i na to što pijete.

"Čaša dobra vina popravit će raspoloženje, no boca vina jamči neočekivan "urnebes". Alkohol smanjuje osjetljivost na dodir i usporava organizam", kaže seksualna terapeutkinja dr. Jacqueline Richard. Trijezni muškarci dulje održavaju erekciju od pripitih kolega, pokazala je američka studija. To znači, ne pretjerujte s alkoholom. Ali ni s tonikom.

"Ako ste se ponadali da večeru možete završiti džin-tonikom ili samo tonikom, radije to ostavite za večer kad niste planirali seks. Pića koja sadrže sodu bikarbonu mogu izazvati nadutost i plinove, a to nije seksi", ističe seksualna pedagoginja Yvonne K. Fulbright. A dr. Richard upozorava kako kinin, sastojak koji toniku daje okus, snižava razinu testosterona, pa i broj spermija. Radije odaberite nezaslađen zeleni čaj koji će stimulirati osjetila i potaknuti cirkulaciju.

Energetska pića oduzimaju krila

Energetska pića povećavaju izdržljivost, ali visoka doza šećera i kofeina dižu je samo privremeno. Uz to, previše šećera snižava razinu testosterona.

Grah zabranjen prije strasti

Grah sadrži šećere koji nisu probavljivi i, nakon što se smjesti u želucu, sigurno je da će vas napuhavati. Zato na ključni dan izbjegavajte grah.

Nema dijetalnih namirnica

Umjetna sladila mogu sadržavati teško probavljive sastojke, a među njima je i sorbitol, koji može uzrokovati veliku nadutost.

Zbog mlijeka i sira nema seksa

Oko 75 posto ljudi u svijetu ne podnosi laktozu pa imaju problema s probavljanjem mliječnih proizvoda. Zato, ako želite izbjeći nadutost, izbjegavajte i sir.

Zdravo, ali ne baš za "tu" večer

Na popisu antiseks-namirnica je i povrće poput brokule, cvjetače i prokulica koje sadrže šećer sličan onome u grahu. Kako biste ih probavili, vaše se tijelo treba koristiti bakterijama koje otpuštaju metan, a znate što to znači.

24sata.hr