Stranica koja je uzburkala javnost: Prevarene žene objavile rat 'rasturačicama brakova'

stranica, ljubavnica, rat, brakovi
Na ovoj društvenoj mreži damama slomljenih srca je pružena prilika da one koje krive za propast svojih veza otvoreno imenuju i to sa objavljivanjem osobnih detalja, od slike do adrese stanovanja, u nekim slučajevima čak i broja telefona.

Stranica je izazvala burne polemike i sukobila oprečna mišljenja, a jedne protiv drugih urotile su se one koje smatraju da je nemoralno na ovaj način etiketirati bilo koga i, s druge strane, one koje vjeruju da "žene koje rasturaju brakove" zaslužuju ovakvu javnu sramotu.

Na stranici se do sad oglasilo oko 500 prevarenih i ostavljenih supruga, a odjek na koji je stranica naišla na društvenim mrežama kritičari smatraju zabrinjavajućim. Naime, Facebook stranica stranica ima skoro 250.000 lajkova i na njoj se svakodnevno sve više žena oglašava sa svojim pričama.

Protivnici koji zahtijevaju da se rad stranice zabrani prvenstveno su ogorčeni na činjenicu da ovdje žene napadaju jedne druge, umjesto da krivnju pripišu muškarcima koji su ih prevarili i ostavili ili, u krajnjem slučaju, i sebi.

Mada korisnice stranice na ovom portalu objavljuju osobne podatke drugih osoba bez njihovog znanja i odobrenja, vlasnici stranice tvrde da odgovornost zbog toga nije na njima. Upozorenje koje je istaknuto za korisnike glasi: Sadržaj svih postova i komentara je mišljenje pojedinačnih korisnika i ni na koji način ne predstavlja stav stranice ShesAHomewrecker.com ili njezinih vlasnika.

Izvor: zena.rs