Strah o kojemu se većina frajera ne usudi govoriti

bivša ljubav, razlozi, Muškarci i žene, za žene i muškarce, istraživanje, ljubav, pravila
Zaključak je to nekoliko istraživanja o tome što je muškarcima privlačno kod suprotnog spola, piše Independent

Novi zaključci, koji će u studenome u cjelini biti objavljeni u časopisu 'Personality and Social Psychology Bulletin', kazuju kako je muškarcima mogućnost druženja s inteligentnom ženom pomalo neugodna.

Istraživanje koje su proveli znanstvenici sa Sveučilišta Buffalo, Luteranskog sveučilišta u Kaliforniji i Sveučilišta u Austinu u Texasu, pokazalo je kako je privlačnost određene osobine žene povezana s time koliko je realistična vjerojatnost ostvarenja romantične veze s tom osobom.

Istraživanje je podijelilo skupinu muškaraca u dvije grupe. Njih 105 su prvo pročitali hipotetski scenarij koji je uključivao ženu koje je bila prvo bolja, pa onda lošija od njih u matematici ili engleskom, a nakon toga su je morali zamisliti kao romantičnog partnera.

Muškarci su ženu koja je imala bolje rezultate proglasili poželjnim partnerom te tako pokazali da cijene ženu više inteligencije od njih samih.

Međutim, drugi dio studije u kojem su muškarci trebali zamisliti da doista izlaze s takvom ženom, pokazao je da se priličan broj njih preplašio. Distancirali su se od zamišljene partnerice i opisali je kao manje privlačnu te pokazali manje želje da je kontaktiraju i pozovu van.

I dok neki od autora studije upozoravaju da je prije zaključka potrebno provesti još neke studije, uglavnom se svi slažu da je za ovakvo stanje kriv muškarčev osjećaj manje vrijednosti kad je u društvu žene koja ga je nadmašila u nekom području.

Tko bi rekao da je muževnost tako krhka!