Što žene smatraju dobrim seksom?

...bili spremni učiniti ne bi li saznali kako točno potpuno zadovoljiti ženu. Stoga, bez duljenja, Tportal vam donosi deset vrućih tajni koje će vas učiniti savršenim ljubavnikom

Kvalitetna predigra
Kada uspoređujemo muškarce i žene, postoji velika razlika. I dok se muškarci vrlo lako uzbude i odmah su spremni za vruće igrice, ženama je potrebno ipak malo više vremena, a loša tehnika i predigra mogu ih iste sekunde potpuno ohladiti, piše Askmen.com. Žene su, kako kaže doktorica Emily Nagoski, autorica knjige 'Good in Bed Guide to Female Orgasms', poput jako dobrog souffléa čiji će vas okus očarati, ali da bi ispao tako dobar, treba voditi računa o nizu važnih varijabli. Predigru produljite na 24 sata, uz komplimente, seksi poruke, nježne, a zatim i seksi dodire - sve to će omogućiti nezaboravan seks i njezino potpuno zadovoljstvo.

Tajna orgazma
Znanstvenici su u Nizozemskoj otkrili kako je tajna ženskog potpunog uzbuđenja i dosezanja orgazma u dubokom osjećaju opuštenosti te da osjećaj uznemirenosti i nervoze ne smije biti prisutan. Skenovi mozga pokazali su kako se dijelovi ženskoga mozga odgovorni za osjećaje straha i nervoze smiruju što je veće seksualno uzbuđenje. Zbog toga znanstvenici smatraju kako je stadij potpune opuštenosti i neosjećanje negativnih emocija jedna od najvažnijih, moglo bi se reći i nužnih stvari za doživljavanje orgazma.

Uočite razliku

Svaka žena je drugačija, a većina njih prvih nekoliko puta za vrijeme seksa s novim partnerom ne može doživjeti orgazam. Za potpuni užitak u seksu žena se mora osjećati opuštenom, a muškarac mora otkriti što ju najviše uzbuđuje. Tako na primjer neke žene vole vlažne poljupce, dok se neke ježe pri samoj pomisli na slinu. Neke žene vole za vrijeme seksa biti gore, dok druge navijaju za misionarsku pozu, i dok neke mogu doživjeti višestruke orgazme, druge su, poput muškaraca, nakon orgazma spremne za san. Otkrijte koji seksi scenarij najbolje pali na vašoj partnerici i jednostavno se prepustite.

Seksi maštarije
Uzbudljive seksi maštarije su jedan od ključnih elemenata zdravog seksualnog života, a seks s dugogodišnjim partnerom može imati velike prednosti. Tako na primjer s velikom dozom intimnosti i povjerenja dolazi i mogućnost eksperimentiranja. Za vrijeme seksa je čak i poželjno da maštarite, a ako poželite, uvijek te fantazije možete probati i u stvarnosti.

Prepoznajte vlastite granice
Rijetko tko može u sigurnosti svoje spavaće sobe izvesti pravi seksi performans kao u porno filmovima te izdržati nekoliko sati vodeći ljubav. Prepoznajte i prihvatite svoje slabosti te se prilagodite. Tako na primjer neki muškarci pate od preuranjene ejakulacije, pa to kompenziraju s oralnim seksom koji pružaju partnerici. Stoga treba seksi igrice igrati unutar vlastitih okvira i ograničenja te ne pokušavati biti netko drugi. Ako partnerica ne može prepoznati što želite ili volite, jednostavnoj joj recite i učinite oboma uslugu.

Oralni seks
Rijetko koja žena će ostati ravnodušna prilikom oralnog seksa, pogotovo ako pogodite sve ključne točke. Shvatite klitoris kao srce ženske seksualnosti i izvorom potpunog užitka jer nakon podražaja tih 15 tisuća živčanih završetaka koji se nalaze u klitorisu uslijedit će pravi užitak. Kako kaže seksualni terapeut, ukoliko želite partnerici priuštiti nezaboravno seksualno iskustvo, oralni seks ne bi trebao biti tabu, već se bacite na vježbanje i usavršavanje.

Tempiranje orgazma
Kao i u mnogim stvarima, tako i pri doživljavanju orgazma muškarci i žene se poprilično razlikuju. I dok muškarci tijekom seksa dosežu točku 'nakon koje nema povratka', a orgazam je neminovan, žene zbog raznih razloga, uključujući i preuranjenu ejakulaciju partnera, orgazam mogu jednostavno 'izgubiti'. Stoga, prema preporuci seksualnog terapeuta Iana Kernera, treba prakticirati 'seksualnu ljubaznost' te u nekim trenucima ženu pustiti da prva doživi vrhunac. Pratite njezino ponašanje, grčenje mišića na rukama, nogama i zdjelici te se tek onda prepustite vlastitim orgazmu, a samim time povećavaju se šanse da orgazam doživite zajedno, u isto vrijeme.

Seksualne igračke
Seksi igračke ne bi trebale biti tabu niti zabranjena tema. Njima vrlo lako možete začiniti, a možda i poboljšati seksualni život. Vibrator, prema riječima doktorice Emily Nagoski, jedan je od najboljih putova do ženskog dugog i jakog orgazama jer stimulira puno bolje od bilo čega drugoga.

Ne zaboravite se maziti
Nemojte potvrditi stereotipe o muškarcima u krevetu te se nakon seksa jednostavno okrenuti i zaspati. Mazite se, grlite i ljubite, a osim što ćete uživati i učvrstiti vezu, velike su šanse da će vaša partnerica i idući put biti raspoložena za seks, a možda i vrlo brzo nakon toga za reprizu.