Što u stvari znači ljubav?

Je li ljubav samo fikcija? Je li ljubav stvarna? Može li ishlapjeti i koje je naše poimanje ljubavi? Pitanja su na koje različiti ljudi daju različite odgovore. No ono osnovno što svi znamo je da je ljubav prekrasna. Kada se zaljubimo, naša srca i um postanu ispunjeni ljubavlju, iako, neki kažu da su za ljubav potrebne godine. Neki kažu da je jedan pogled dovoljan za ljubav, dok treći kažu kako prava ljubav uopće ne postoji. Većina će nas se složiti kako ova treća opcija uopće ne dolazi u obzir te kako su osobe koje tvrde da ljubav ne postoji samo jako povrijeđeni ili još nisu upoznali svoju bolju polovicu. No kada i sami ostanemo bez voljene osobe, priznajmo, ipak se zapitamo takvo što. No opet, nakon nekog vremena upoznamo nekog novog, zbog koga nam srce skače kada ga vidimo i izmamljuje osmijeh na lice.

Vjera u ljubav - Nikada ne bi smjeli gubiti vjeru u ljubav. Ljubav je predivna, ispunjena srećom, nekada i boli, ali za sve postoji zato na zašto pa tako i za ljubav. Shrvanost poslije prekida, poslije razočaranja ili kojekakvih nesuglasica ili laži samo nas potiču da prestanemo vjerovati u ljubav. Nemojmo to dopustiti. Uvijek moramo imati na umu kako postoji bolje sutra. Bez obzira koliko naša ljubav biva teška, jednom ćemo se uvjeriti da se sva bol, svi prekidi, krive osobe, bivši momci i djevojke, da je sve samo jedna velika priprema za pravu ljubav. Nadalje, ako gledamo loše strane prošlosti kroz negativan način, izgubit ćemo pravu čar za pravu osobu.

Čini ljubavi - Ljude vole na različite načine. No često brkaju određene pojmove. Kao seks. Ljubav nije seks. Ako se nekome damo to isto ne mora značiti da ga volimo, isto kao što ne mora značiti da ta osoba voli nas. Seks je ljubavna igra za dvoje, ali samo kada se obje strane istinski vole. Sve ostalo zasnovano je samo na fizičkom kontaktu. Pokazati nekome ljubav može se na različite načine bez da stupamo u brzu intimnost.

Pokazati ljubav - Postoje mnogi načini kako da nekome dokažemo da ga volimo. I bez dokazivanja, još bolje je kada netko zaista vidi da ga volimo. Dok ležimo u krevetu s voljenom osobom i gledamo je duboko u oči i kada riječi zaista nisu potrebne, to možemo protumačiti kao ljubav. Kada grlimo nekoga i ne želimo ga pustiti, i to je ljubav. Kada držimo nekoga za ruku i kada želimo provoditi vrijeme s tom osobom, to je također ljubav. Kada osjećamo u srcu onu predivnu toplinu, kada nam nečiji dodir postane prisan, topao, kada se naviknemo na nečiju kožu, disanje, lupanje srca, kada se dvije osobe mogu razumjeti bez ijednog slova je ljubav. Dokazivati ljubav nije nužno. Ono materijalno zaista ne igra veliku ulogu u ljubavi. Ne igra nikakvu. Najljepša stvar je kada znamo da nas netko voli i treba. Kada znamo da bismo mogli provesti vječnost u zagrljaju voljene osobe. To je pravi dokaz ljubavi.

Ne zaboravimo ljubav - Koliko puta nam se dogodilo da u žaru ljutnje zaboravimo koliko nekog volimo i na kraju sve završi svađom i suzama. Naljutite se i sve padne u vodu. Lijepi trenuci izblijede i na kraju vam je žao. Ne dajte da vas prijašnja iskustva, trenutni prekidi, svađe zbog gluposti natjeraju da zaboravite koliko nekog volite i zašto.

Ljubav znači živjeti, voljeti, biti sretan. Ne zaboravite to. Jer bez ljubavi, nema ničega

Žena.hr