Što poza u kojoj spavate govori o vašoj vezi?

budnost, spavanje, mozak, studija, toksini, svjesnost, čišćenje toksina, snovi, seks, muškarac žena, partner, prijatelji, mobitel, spavanje san, san, smetnje, poza, spavanje, veza, spavanje, položaj, položaj, spavanje, spavanje, koeficijent inteligencije, snovi, seksi snovi, seksualne fantazije, spavanje san, navike, ljubavna veza

Oblik žlice
U ovoj pozi parovi leže na boku, okrenuti na istu stranu te se blisko dodiruju. Ova poza spavanja uobičajena je na početku veze te otkriva strast i potrebu da budete blizu partnera, piše beautifulshoes.org.

Zagrljaj kao na medenom mjesecu
U ovoj pozi partneri leže na boku, okrenuti jedno prema drugome u čvrstom i isprepletenu zagrljaju. Djeluje vrlo romantično, no ta poza pokazuje da je veza na samom početku. Istina je zapravo da je spavanje u ovom položaju nerealno jer zaustavlja cirkulaciju u rukama. Parovi koji spavaju u ovom položaju ne mogu se zasititi jedno drugoga te žele biti jako blizu čak i kad spavaju.

Zaštitnička poza
Partneri spavaju na leđima, partnerica drži glavu lagano naslonjenu na partnerova prsa i rame dok je on grli jednom rukom oko ramena. U ovoj pozi spava par koji se osjeća ugodno zajedno te to ukazuje na dugoročnu i ozbiljnu vezu.

Zaljubljeni zagrljaj
U ovoj pozi, koja pomalo podsjeća na prethodnu, muškarac leži na leđima, a partnerica je na boku okrenuta prema njemu te drži glavu naslonjenu na njegova prsa grleći ga jednom rukom. Muškarac pak u velikom zagrljaju drži partnericu, a drugom rukom drži njezinu. Ovo je još intimniji položaj od prethodnoga. Ovu pozu prakticiraju parovi koji se obožavaju maziti, ali i dugo spavati.

Ležeran zagrljaj
Nakon nekoliko godina veze, ovo je omiljeni položaj mnogih parova. Vrlo sličan 'žlici', ali daje više prostora. Oba partnera leže na boku, okrenuta u istom smjeru, ali nisu spojeni, već između njih ima prostora, a muškarac ležerno drži ruku na ženinu ramenu ili ruci. Ova poza pokazuje kako je intimnost i dalje prisutna u vezi, no potrebna im je udobnost kako bi se mogli naspavati.

Zagrljaj nogom
Za ovom pozom partneri nerijetko posežu kada im je san doista potreban, no svejedno žele održati kontakt. Muškarac leži na leđima, a žena na trbuhu vrlo blizu njega, prebačene noge preko njegove. Na ovaj način par pokazuje kako su osjećaji jaki, no jednostavno imaju potrebu za vlastitim prostorom.

Obrnuta 'žlica'
U ovome slučaju oba partnera, baš kao u 'žlici', leže na boku okrenuti u istome smjeru. Ovu pozu nerijetko koriste žene kako bi zapravo nagovorile partnera da ih zagrli na takav način, a često upravo može značiti i poziv na seks.

Zen stil
Ležeći na boku nogu skvrčenih u koljenu, partneri se okrenu leđa te se lagano dotiču stražnjicama. Ova poza draga je parovima koji vole spavati u vlastitom prostoru. Ovo je položaj solidarnog para, a da emocija ne nedostaje, dokazuje činjenica da se lagano dotiču leđima.

Svatko na svojoj strani
Ovo je zapravo vrlo česta poza, jer se gotovo polovica ljudi tijekom sna odmakne od svojih partnera i okrene na svoju stranu kreveta. U ovoj pozi partneri spavaju daleko jedno od drugog, bez kontakta.

Na rubu kreveta
Ovo je vrlo rijetka poza, no obično uključuje to da jedan od partnera doslovce klizi preko ruba kreveta. To može značiti dvije stvari, ili par još traži udobnu pozu za spavanje ili je riječ o vrlo kreativnim osobama. No može značiti i to da partner pronalazi način kako da se odmakne što je dalje moguće, a to može nagovijestiti kraj odnosa.

Tportal.hr