Što nikad ne biste trebali raditi iza 21 sat...

budnost, spavanje, mozak, studija, toksini, svjesnost, čišćenje toksina, snovi, seks, muškarac žena, partner, prijatelji, mobitel, spavanje san, san, smetnje, poza, spavanje, veza, spavanje, položaj, položaj, spavanje, spavanje, koeficijent inteligencije, snovi, seksi snovi, seksualne fantazije, spavanje san, navike, ljubavna veza
Naime, osobe koje koriste telefon ili računalo zbog posla nakon 21 sat, ne spavaju dobro i manje su produktivne sljedećeg dana.

Zbog te stvari koju radite cijeli dan mogli biste umrijeti prije vremena
Studija provedena na Državnom sveučilištu Michigan pokazala je da pozivi, e-mailovi i poruke povezane s poslom prije odlaska na spavanje ne dopuštaju ljudima da naprave distancu od radnog dana, kao neke opuštajuće aktivnosti, poput pričanja s prijateljem. Voditelj studije Russell Johnson, izvanredni profesor menadžmenta, kaže: 'Odlučili smo se za 21 sat jer su studije pokazale da ljudi najčešće idu spavati između 21 i 1 sat iza ponoći.'

Zanimljivo, u usporedbi s ljudima koji se bave drugim poticajnim aktivnostima, gledanjem TV-a prije spavanja, oni koji koriste telefon najgore spavaju. 'Pametni telefoni najviše remete san jer su prijenosni, tako da su ljudima uvijek u blizini, ispod jastuka ili na noćnom ormariću. Za razliku od laptopa, pametni telefoni svijetle i ispuštaju zvukove, tako da su primamljiviji i više odvlače pažnju', kaže Johnson.

Još jedan razlog da prije spavanja ne provjeravate e-mail i poruke na mobitelu - plavo svjetlo koje emitira najstimulativnija je boja jer sprečava proizvodnju melatonina, hormona koji regulira spavanje.

No, nije samo mobitel problem. Provjerite što još može ometati dobar san.

Pušenje

Pušači provode više vremena u laganom snu, a ne REM fazi jer nikotin aktivira oslobađanje hormona poput dopamina i serotonina. Također, studija je pokazala da su se oni koji su pušili prije spavanja sljedeći dan osjećali umornije. Ako nikako ne možete prestati pušiti, barem nemojte pušiti nekoliko sati prije odlaska u krevet.

Grudnjak vam je preuzak

Neke žene vole spavati s grudnjakom, ali ako je preuzak i zarezuje se u prsni koš ili ramena, poremetit će san. Japanska studija je otkrila da uska odjeća ometa ciklus spavanja, što rezultira povećanjem tjelesne temperature i smanjenjem razine melatonina, a to su dva najgora neprijatelja spavanja.

Večerali ste meso

Obrok bogat proteinima dobar je za zdravlje, ali je loš za san jer je probavljanje proteina intenzivan rad i tijelu često previše naporan dok je u stanju mirovanja. Jedna australska studija pokazala je da ugljikohidrati pomažu ljudima da brže zaspu, posebno ako su ih jeli unutar četiri sata prije spavanja.

IL/Yahoo!Shine