Što nije seksi?

seksi, opijanje, Seks na prvom spoju, Lažni orgazam, Zakazivanje termina, Muškarci i žene, Cammi Balleck, seks prakticiranje, maštanje, muškarac žena, fantazija

‘Muškarci se nikada ne zadovoljavaju ženama koje pažnju nastoje zadobiti noseći kratke suknje, duboke dekoltee i provodeći sate pred ogledalom', naglašava psiholog Cammi Balleck, autorica knjige ‘Happy, the New Sexy'.

Čak i prikriveni signali koje odašiljate ponekad mogu imati suprotan učinak i smanjiti partnerov libido. Otkrivamo vam najveće ženske pogreške i načine kako ih pretvoriti u efektivne načine zavođenja.

Nošenje debelog sloja šminke

Anketa britanskog lista ‘The Sun' pokazala je da muškarci na ženama ne vole previše upadljive šminke. Rezultati ankete su pokazali da više od 35 posto muškaraca tvrdi da im žene s lažno potamnjelim tenom i previše upadljivom šminkom izgledaju neprivlačno. S druge strane, više od 50 posto muškaraca kazalo je da preferira šminku koja naglašava prirodan izgled žene. Čini se da je u ovom slučaju manje više.

Zakazivanje termina za seks

‘Tvoja sam nakon teretane' ili ‘Jedva čekam vikend, znaš i sam zašto' poruke se koje na prvi pogled izazivaju navalu emocija, no isto tako mogu uništiti svaki pokušaj spontanog seksa. Upravo one čine seks predvidljivim i samim time gase vatru između ljubavnika. Umjesto toga upotrijebite sugestivne poruke koje ne otkrivaju sve sočne detalje.

Gašenje svjetla

Muškarci su vizualna bića i vole vidjeti što se događa pa često žale kada partnerice inzistiraju na gašenju svjetla u prostoriji. Zlobnici bi to mogli protumačiti tako da se niste do kraja opustili i ne uživate u seksu, već brinete o tome kako izgledate. Šalu na stranu, do sada valjda već znate da male nesavršenosti nijedan muškarac ne primjećuje u zanosu igre. Ako niste do kraja opušteni predlažemo vam svijeće koje će osigurati potrebnu svjetlost, ali i stvoriti romantični ugođaj.

Grebanje noktima

Možda izgleda strastveno na filmskom platnu, no u stvarnosti nije nimalo seksi, što će vam potvrditi svaki muškarac. Ako na vrhuncu seksualnog užitka ne znate kako biste izrazili svoju ugodu, umjesto da mu ostavite bolni trag na leđima pokušajte s pritiskanjem jagodica prstiju i dlana o njegova leđa.

Lažni orgazam

Istina je da postizanje orgazma za žene nije laka misija. Točnije, prosječnoj ženskoj osobi potrebno je čak 20 minuta do klimaksa. Upravo zbog toga nježniji spol često misli da mora dostići orgazam. Idući put budite iskreni i porazgovarajte radi li se o slučajnosti. Ako imate ozbiljniji problem, partner može pomoći u njegovu rješavanju.

Gdje su gaćice?

Nenošenje gaćica u nekim prilika može biti iznimno seksi, no izostanak istih u teretani, kod doktora i na poslu nije preporučljivo. Ovakvi potezi mogli bi izazvati ljubomoru i navesti ga da se zapita čemu tako radikalni potezi kada on nije u blizini.

Opijanje

U nekim napetim situacijama na prvom spoju sigurno ste poželjeli čašicu alkohola da vas malo opusti i to je u redu, ali pretjerivanje u kojem više ne znate što govorite, ne možete ravno stajati ili se nametljivo hihoćete, uopće nije seksi. Muškarci ne vole žene koje ne znaju granicu s alkoholom.

Dama u nevolji

I dok neke žene misle da izigravanje dame u nevolji tjera muškarce da se osjećaju potrebnima, oni vas mogu vidjeti kao nezavisne. Niti jedan pripadnik jačeg spola ne želi imati dojam kao da u vezi ima ulogu babysittera. Štoviše, muškarci smatraju da su snažnije žene više seksi.

Upute u krevetu

Postoji razlika između davanja sugestija što bi vam trebao raditi u vašoj maloj intimnoj zoni i davanja izričitih uputa. Samo se stavite u suprotnu ulogu i zamislite kako bi vam bilo kada biste stalno slušati što trebate činiti i zašto. Imate neke prijedloge i ideje? Možete ih predložiti ili upitati što on misli o njima. Budete li naređivali, on će se osjećati kao da vas ne zna zadovoljiti, a na duge staze to neće biti dobro za vezu.

Seks na prvom spoju

Ako vas je oborio s nogu i osjećate nevjerojatnu kemiju, radije mu podarite nekoliko poljubaca na rastanku, a ostale neka čeka još malo, bit će strastvenije i bolje kada se dogodi.

she.hr