Što nakon trudnoće na ženskom tijelu više nikad nije isto?

Trudnoća se ne naziva uzaludno i drugim stanjem. Žena u vremenu trudnoće, ali i nakon poroda, doživljava brojne fizičke promjene.

Što nakon trudnoće na ženskom tijelu više nikad nije isto?
Većina ih nakon poroda želi vratiti staru tjelesnu težinu, ali postoji jedan dio tijela koji se nikada neće vratiti u prvobitno stanje.
Riječ je o stopalima koja se tijekom trudnoće mogu povećati za cijeli broj. Kako pokazuje istraživanje, to je trajna promjena. Istraživači su testirali promjene na stopalu kod niza trudnica i to za vrijeme njihove trudnoće, nakon poroda te čak i godinu dana nakon poroda.

Liječnici vjeruju da se tijekom trudnoće luk stopala izravnava, vjerojatno zbog dodatne težine i povećane količine zraka u zglobovima povezane s trudnoćom. U novom istraživanju, čiji su rezultati objavljeni u časopisu American Journal of Physical Medicine & Rehabilitation, stručnjaci zaključuju kako je rast stopala vjerojatno trajna promjena, prenosi tportal.

Zanimljivo je da se najveće promjene na ženskom tijelu događaju tijekom prve trudnoće, dok kod druge, treće i svih daljnjih trudnoća nema toliko velikih promjena poput rasta stopala.

05.03.2013 u 07:30