Što morate znati ako idete na vjenčanje

vjenčanje, pravila
Nemojte nositi bijelo!

Nepisano je pravilo da na vjenčanju jedino mlada treba nositi bijelo. Tako da, koliko vam god predivno stajala, zaboravite na onu čipkanu bijelu haljinu. Osim ako je vaše vjenčanje.

Pozorno pročitajte pozivnice nekoliko puta!

Mnoge mladenke vole kontrolirati tijek svog vjenčanja, a kako bi stvari usmjerile u pravom smjeru, često nam zadaju razne naputke i zadatke. I oni često pišu upravo na pozivnici koju svi uzimamo zdravo za gotovo i ne čitamo dovoljno temeljito. Pozorno proučite sve informacije i preidržavajte se zahtjeva i prohtjeva mladenaca.

Poštujte pravila mladenaca!

Nemojte nenajavljeno dovesti sa sobom frajera kojeg ste nedavno upoznali i sad vam je kao dečko. Nemojte dovesti frajera ako mladoj niste rekli da dovodite pratioca. A posebice ga nemojte dovesti ako vaša pozivnica glasi na jednu osobu. I očekuje se da dođete sami.

Nosite primjereni make-up!

Mladenka mora biti najljepša na svom vjenčanju. Naravno da i vi želite zablistati, no nemojte ju pokušati zasjeniti prenapadnim make-upom i toaletom.

Obavezno se sredite!

Možda ste najčešće u trenirkama, baš i ne volite šminkati se i prezirete trendove, no to ne znači da se na nečijem vjenčanju trebate pojaviti izgledajući kao kakvo spadalo. Poštujte svečanost koju pohađate i odjenite se onako kako to prilika zahtjeva.

Izbjegavajte droljaste haljine!

Pod pojmom droljaste mislimo na doista široki raspon svemogućih haljina. Mislimo na sve one prekratke, preuske, s prevelikim dekolteima i prevelikim rasporcima. Vjenčanja iziskuju nešto otmjenije i dostojanstvenije komade od onih koje najčešće nosite u noćne izlaske.

Nemojte pretjerivati s alkoholom!

A popit će se koja čašica, Bože moj, ali nemojte biti jedna od onih cura koja se deprimirana solo statusom/ kretenom s kojim hoda/ pitaj boga čime cijelu noć ljulja od šanka do šanka ne ispuštajući čašu/bocu iz ruke i sramoteći sve koji ju poznaju.

Plešite, plešite, plešite!

Došli ste proslaviti nečiju ljubav. A to je vesela prigoda. Zapravo, jako vesela prigoda. Što znači da baš i nije primjereno da cijelu večer poput bakice od 90 godina sjedite u kutu za stolom, i šutite. Zabavljajte se, plešite, smijte se, radujte se skupa sa svojim prijateljima.

Izvor: Cosmopolitan.hr