Što kada muškarac zaplače – u krevetu

žena, muškarac, krevet, plač, muškarci, krevet, seks, hrkanje, muž, žena, žene, laži, krevet, buđenje, greške, ustajanje, žene, muškarci, stvari, loše stvari
Sve žene žele da njihovi muškarci budu lijepi, snažni, šarmantni, uspješni i osjećajni. Naravno, najčešće je sve te kvalitete vrlo teško pronaći u jednom muškarcu, posebno da one budu u „pravim dozama". Najčešće se čini da je uvijek nečeg previše ili premalo.

Moja prijateljica, bila je uvjerena da je upravo pronašla takvog muškarca, sve dok njegove suze za vrijeme seksa nisu postale nešto sa čime se nije mogla nositi. Što je previše, je previše - rekla je.

- Upoznali smo se na rođendanskoj proslavi moje prijateljice. Visina 190 cm, crna kosa, plave oči, lijepa tetovaža na ruci, široka ramena, ravan trbuh i još se gledao prema meni cijelo vrijeme. Nakon 10 minuta razgovora saznala sam još da ima jednu malu tetovažu na skrivenom mjestu, a ako ju želite vidjeti, mora biti potpuno gol - pričala mi je prijateljica na jednoj od kava. - Imali smo dosta toga zajedničkog, slične obitelji, interese, neke zajedničke prijatelje, a kada bi me dodirnuo, vjeruj mi, to sam osjetila na najintimnijim mjestima. Kemija je bila...nevjerojatna! - nastavila je prijateljica.

Prvi spoj je prošao savršeno, a već dva dana poslije ponovno su odlučili izaći, a moja prijateljica s obzirom da nije sramežljive naravi, odlučila je da želi ići do kraja. - Mislila sam, nema smisla čekati, oboje smo odrasli, planete su u dobroj konstelaciji, a ja sam bila totalno zagrijana za njega - sa smiješkom je ispričala.

Pozvala ga je u svoj stan nakon večere i kraćeg izlaska u jedan od barova. - Prvo je sve započelo s ljubljenjem na kauču, jer sam htjela biti sigurna da li to zaista želim. O da, željela sam! Dala sam mu sve znakove da želim ići do kraja, no on se nekako činio nesigurnim, nije želio preći odrađenu granicu, pa sam ga uzela za ruku i odvela u svoju spavaću sobu - objasnila je, te nastavila.

- Vidjela sam da nismo baš kompatibilni u krevetu, on je želio dugu predigru, gledanje u oči, nježne poljupce, a ja sam bila spremna na nešto malo strastvenije. Nije da sam neka divljakuša, ali željela sam vrući seks, a ne vođenje ljubavi. Za to uvijek ima vremena, ako zaista naša veza potraje, pomislila sam - ispričala je.

- Uspjeli smo pronaći neku „zlatnu sredinu" i ritam, ili sam barem tako mislila. Našli smo se u standardnom misionarskom položaju, protiv kojeg nemam apsolutno ništa, ako imate pravog muškarca nad sobom. No, u jednom trenutku je stao i pitao me što nije u redu. Odmaknula sam se od njega i pogledala ga s velikim upitnikom iznad glave, „Kako misliš"?.

„Jesi dobro?" ponovno me upitao. „Jesam, zašto pitaš?" odgovorila sam pitanjem, tražeći njegov pogled koji je sad bio i predjelu mojeg trbuha. „Samo pitam..." no čula sam nešto čudno u njegovom glasu. Bio je u grču. „Nije ti dobro ovo što radimo?" pitala sam ga i počela vrtjeti film što sam sve napravila i rekla proteklih 15-ak minuta. Možda sam u zanosu rekla nešto što mu nije odgovaralo ili učinila nešto?

„Ne, dobro je, samo radila si neke čudne pokrete..." rekao je. „Čudne pokrete?" pitala sam. „Dobio sam dojam da ne želiš to raditi, jer si s bokovima radila čudne pokrete..." objasnio je. Nisam mogla vjerovati da je to rekao. Pa odvukla sam ga u krevet i trenutno sjedila pred njim gola, kao od majke rođene, raširenih nogu.

„Aha, čudni pokreti s bokovima. Gledaj, ako ne želiš nastaviti, možemo prestati. Možemo ponovno probati ujutro", rekla sam mu, pomalo se tješeći, jer sam obožavala seks ujutro - ispričala je prijateljica u jednom dahu.

„Ne mogu vjerovati da plače..."

Do tada sam već s otvorenim ustima „hvatala muhe" na terasi kafića. I kada sam mislila da je priča gotova, došao je tek najnevjerovatniji dio.

- Nakon toga pokušao me poljupcima i dodirima vratiti „u igru", ali brzo sam ga odgurnula od sebe. Jednostavno nisam bila više raspoložena. Legao je na krevet pored mene i prebacio podlakticu preko očiju. U biti nisam bila ljuta, bila sam pomalo indiferentna, nekako sam znala da nisam ništa loše učinila. Nakon 30-ak sekundi, poljubila sam njegovo rame i htjela zagrljena zaspati pored njega i dati mu do znanja da je sve u redu. No, kada sam vidjela da je njegovo lice vlažno, onih stotinku sekunde sam se nadala za je to samo znoj, no odmah sam znala da nije. Bile su to suze, jer sam i primijetila lagano drhtanje njegovog torza. Instinktivno sam maknula njegovu ruku s očiju i zagrlila ga. Htjela sam ga utješiti, a nisam znala zašto ga tješim. Pomislila sam „Ne mogu vjerovati da plače".

Počela sam mu govoriti da je sve u redu, da se nije ništa strašno dogodilo, da me nije razočarao. Ovo zadnje bila je laž, ali eto, htjela sam da prestane plakati - rekla je prijateljica. Nakon toga počeo joj je plačljivim glasom pričati da je imao nekih problema posljednjih mjesec dana, obiteljskih problema, sa svojom majkom.

- Saslušala sam ga, ali nisam znala što da mu velim. Nisam ga dovoljno poznavala, a sve što mi je tom trenutku padalo na pamet je da njemu nije potrebna djevojka nego psihijatar ili psiholog, i da nije prirodno da dok si u krevetu prvi puta s novom djevojkom razmišljaš o svojoj majci. Možda sam sve krivo protumačila, ali znala sam da nešto s tom cjelokupnom slikom nije bilo u redu. No, što sam mogla, zagrlila sam ga dok je on plakao - objasnila je prijateljica.


U jednom trenutku kada se već smirio predložila mu je da porazgovara o svojim problemima s nekom stručnom ili bliskom osobom u koju ima povjerenja, jer očito ono što se događa u njegovoj glavi se odražava na cijeli njegov život, pa tako i ljubavni.

- Zahvalio mi što sam ga poslušala i počeo me ljubiti, no ja jednostavno nisam bila raspoložena za bilo kakve aktivnosti u krevetu osim spavanja. Papirnim maramicama obrisala sam mu suze. Ujutro i dalje nisam bila raspoložena za seks. Jednostavno, više nisam reagirala na njega. Kada se oblačio, nije me mogao pogledati u oči, a ja sam mu rekla da mi pošalje poruku ako želi, drugim riječima, ne moraš se javiti - objasnila je na kraju.

„Djevojka, ne psihijatar"

Kada smo još kasnije pričale o tom nevjerojatnom događaju, upitala sam ju, je li zaista bilo tako strašno što prvi seks nije prošao kako treba i što je pokazao određene osjećaje na koje ona nije bila spremna. Njen odgovor je bio vrlo jednostavan.

- Mislim da sam dovoljno stara i dovoljno sam toga iskusila, da mogu procijeniti da nešto s njim nije u redu. Imala sam nekoliko ozbiljnijih veza, a jedna je završila zbog toga jer je on bio u potpunosti emocionalno nedostupan. Ne bojim se muškaraca s osjećajima, u biti ne želim biti u vezi s nekim tko ne pokazuje osjećaje, ali muškarca koji za vrijeme prvo seksa plače zbog problema s majkom ili bilo kojeg drugog problema, je nešto u što se ne želim upuštati. Ne želim se igrati psihijatra u krevetu, a ako će već i biti suza, želim ih vidjeti zbog fenomenalnog orgazma - objasnila je.

Naravno, bila je u pravu. Osim toga, to je njezin život i ona ima pravo donositi vlastite odluke. No, primjerice da je situacija bila obrnuta, da je ona bila ta koja je za vrijeme seksa počela plakati zbog nekog problema, bi li on bio taj koji bi joj predložio psihijatra i pobjegao glavom bez obzira ili bi ju tješio i pružio još jednu priliku. Ipak, ona je žena, ona može pokazati osjećaje, može plakati za vrijeme seksa, a muškarci moraju biti jaki i skrivati svoje emocije.

Teško je reći što bi se zaista dogodilo i sigurno ovisi od slučaja do slučaja, no činjenica je da za mnoge stvari u muško-ženskim odnosima postoje dvostruki standardi. Jesu li oni rezultat naše same prirode ili su pak posrijedi društveno nametnute norme? Vjerojatno jedno i drugo. A naravno, tu je i stvar ukusa. Svaka žena ima pravo birati kakvog muškarca želi. Onog koji se neće bojati pokazati osjećaje ili onog koji će biti emocionalno zatvoreniji.

Hoće li zbog toga biti manje ili više muškarac? Naravno da ne. Ono što je najbitnije je da on vas voli i vi njega.

izvor: zena.hr