Što je muškarcima zapravo bitno u vezi?

poljubac, sex, ljubav, ljubav, sex, ljubljenje, sex, sex, veza, odmor, savršeni ljubavnik, ljubav, sex, sex, veze, veza, partneri, veza, sex, sex, seks, veza, ljubav, Muškarci i žene, osmijeh, simpatija, signali privlačnosti, zavođenje, bakterije, ljubljenje, parovi, brak, djeca rast, poljubac, ljubljenje, tijelo, ljubljenje, ljubavni par, ljubav preko interneta, ljubav, Poznavanje partnera, bračni partner,  traženje partnera, ljubljenje, ljubljenje u usta, poljubci, poljubac, ljubljenje, ljubljenje u usta, muškaraci, žene, Muškarci i žene, mlađi muškarac, Starije žene, ljubljenje, savršeno ljubljenje, ljubljenje, otkrivanje, način, ljubavnici, krvna grupa, ljubav, spoj
Iako smo potrošile novce i novce na bezbrojne kave s prijateljicama kako bi razaznale i analizirale svaku rečenicu koju je rekao, zapravo je sve vrlo jednostavno. Muškarci su jednostavni. Uzmimo za primjer šoping. Iako ima izuzetaka 90% muškaraca uči će u prvu trgovinu i kupiti što mu treba, dok su žene puno izbirljivija i detaljnija bića. Iako na prvi pogled izgledaju povučeno, ne govore puno, a emocije im nisu stvari o kojima bi mogli klafrati danima na telefon, oni su zapravo drukčiji od nas, tako su napravljeni a na nama je da prihvatimo taj drugi spol i zauvijek ga zavedemo i vežemo uz sebe.

Što je muškarcima zapravo bitno u vezi? Nekada nam doista dođe da se upitamo. Neki vole maženje, neki vole dobar seks, trećima je bitna osobnost. No opet, kada bolje pogledamo svi su oni više-manje isti i postoji jedan jedini recept kako ga zadržati a sastoji se od sljedećih sastojaka:

Pristupačnost – Mi žene imamo one dane kada ne želimo nikog vidjet i kada bi najradije poludile od promjene raspoloženja. Malo nam se smije, malo nam se plače, a njemu nije ništa jasno. Pokušajmo sakriti emocije u te dane jer on neće znati kako reagirati. Ukoliko nam je doista teško uvijek imamo prijateljicu pred kojom možemo tući jastuk, razbijati po kući i topiti tugu i sreću u čokoladi a koja će nas potpuno razumjeti i plakat s nama. Pokušajmo prema voljenom muškarcu uvijek biti vedre i vesele jer on takve stvari pamti, i kako bi se reklo, osmijeh se osmijehom vraća.

Seks –
Tako je kako je ali ne možemo to izbjeći. Muškarcima je bitan dobar seks. Čak i ne toliko dobar, ali glavno da je seks. Sve dok mu umjereno dopuštamo isti, pa čak i kada nam se neda on će to jako cijeniti jer eto, tako je napravljen. No po nekim zaključcima psihologa postoji jedinstveno rješenje kako dobit seks od njega i kako ga smanjiti. Naime znanstvenici tvrde da ukoliko ne želimo seks, trebali bi se što više ponašati kao pohotna tinejđerica koja nimfomanički zahtjeva neumorno vođenje ljubavi. Dok s druge strane njih jako privlači period kada nam se neda i baš tada žele iscrpljujući seks pun emocija i znoja. Ajme meni koja komplikacija složit ćemo se.

Sitnice – Muškarca se ne može kupiti novcem. I doista nije pametno pokušavati. Male sitnice tijekom veze sasvim su dozvoljene, dapače čak i potrebne. Barem jednom mjesečno pokažite mu da vam je stalo kakvim privjeskom ili najdražom čokoladom. Biti će mu drago i sigurno će vam vratiti istom mjerom ili se odužiti baš kako treba.

Problemi i tugaljive priče – ostavite za prijateljice. Isto kao i šoping i babske priče. Nama je urođeno da volimo pričati, tračati i jednostavno biti žene. No njemu je priča o svađi između Štefice i Ljubice zabavna isto koliko nama i koeficijenti u kladionici. Stoga ukoliko ste vidjeli predivne hlače ili suknju u onom odličnom butiku prekoputa zgrade u kojoj radite zadnja osoba koju biste trebali nazvat je on. Osim toga, vama je u interesu da ga iznenadite novim outfitom na večeri koju spremate ovaj vikend za vas dvoje, nego da odmah izblebećete što ste kupili, gdje čete nositi i zašto.

Izgled – Muškarci jako cijene dobar izgled i kada se žena brine o sebi. Ne govorimo sada da odmah nabacite hrpu pudera i rumenila, već osnovna higijena i malo šminke uvijek su dobrodošli. On cijeni kada žena lijepo miriše, i lijepo izgleda. Zato bi se trebale uvijek pobrinuti da na sebi imamo čistu odjeću, opranu kosu i deodorans s blagim mirisom te dašak parfema.

Sloboda – Svaki muškarac voli popiti pivu s prijateljima ili otići nedeljom na nogomet. To je sloboda koju biste mu svakako trebali priuštiti. Isto tako vama je potpuno dozvoljeno da se družite s prijateljicama i popijete jednu do dvije kave s društvom bez njega kad god želite. Nikako mu nemojte braniti da se viđa s prijateljima i zahtjevati od njega da bude stalno s vama i biti ljubomorni na svaku ženu na koju baci pogled. Sjetite se da ga vi imate i ukoliko ga želite zadržati morate imati na umu da je muškarac kao i svaki drugi, te da mu je gledanje drugih žena urođeno. No dok gleda dobro je, dok dira nije dobro. I to je ono što mu trebate dat do znanja za zdravu i uspješnu vezu. Osim toga vama je u interesu da kada se nađete s njime, imate o čemu pričati, a to neće biti moguće ako provodite svaki slobodni trenutak zajedno i nemate više niti tema i svađate se jer nemate o čemu razgovarati.

Briga – Brinite o njemu. Osim vas, njemu je najvjerojatnije na prvom mjestu njegova majka. Kakvo god imali mišljenje o njoj, morat ćete se s tim pomiriti da je ona također na prvom mjestu u njegovom životu. Ona je ta koja ga je podigla, koja ga je hranila, prala mu veš, i učila ga razlikovati dobro od lošeg. Vi ste tu da nastavite taj posao. Nemojte zapustiti sebe, kuću, kućanske poslove i automatski i njega ukoliko vam se nešto ne sviđa. Budite mudri i pokažite mu da ste sposobni za sve što je i njegova majka. Svidjet će mu se vaši interesi i sposobnost koja će ga podsjetiti da ima nekoga na koga se može osloniti ukoliko neće moć skinuti mrlje od auta s potkošulje, zavezati kravatu ili zatražiti savjet u vezi s bilo čime. Prije posla složite mu u vrečicu jogurt i omiljeno pecivo, a kad se vrati dočekajte ga s vručim poljupcima , dobrom voljom, i toplim palačinkama. Nikad neće htjeti otići.

Kuhinja – Ne lažu kad kažu da je put do muškarčeva srca kroz njegov trbuh. Doista je. Muškarci jako cijene i vole kada žena zna kuhati, pogotovo kada je dobro i fino. Ne govorimo ovdje o slaganju sendviča, već o loncu graha ako se razumijemo. Ima nas doduše koji smo doista pravi antitalenti za kuhanje pa čak i rezanje najobičnije rajčice. No ne očajavajte. Danas na sreću postoje razni kuharski tečajevi koji nas mogu usavršiti za tri tjedna kao vrhunske kuharice, a osim toga tu je i dobri stari Internet koji vrvi odličnim receptima i savjetima za sve što nam nije jasno.

Volja – Imajte volje i ulažite ju u vašu vezu. Ako vam se čini da nešto ne štima svakako razgovarajte. No dajte sve od sebe da udovoljite partneru barem u onoj količini koju svaki čovijek zaslužuje kada voli drugu osobu. To isto zahtjevajte i vi. Ljubav, sreća, predanost, odanost i sloboda samo su neki od savjeta za sretnu i uspješnu vezu. Pružite mu ljubav, no dajte mu i dovoljno prostora. I to je ono jedino, i potpuno zdravo što vas zauvijek može držati zajedno.
(M.P.) zena.hr