Što je gore, seksualna ili emocionalna prevara?

Smatralo se da muškarac seksualnu prevaru smatra najvećim grijehom zato jer nikada ne može biti potpuno siguran da je dijete njegovo. A s druge strane, ženama je emocionalna prevara veći grijeh jer su zabrinute da neće imati muškarca kraj sebe kako bi sudjelovao u odgoju djece.

Jedno je istraživanje pokazalo da se muškarci više osjećaju krivima nakon seksa s drugom ženom, dok se žene više osjećaju krivima ako se zaljube u nekog drugog muškarca.

Ipak, psiholog Kenneth Levy tvrdi da je u njegovom istraživanju mali broj muškaraca ipak naveo emocionalnu prevaru kao najveći grijeh, što ga je dovelo do zaključka: sve ovisi o tome kakav su tip muškarac ili žena i u kakvoj su vezi.

Postoje osobe koje su hiperneovisne i cijene samo svoju neovisnost i one koje cijene vezu i osjećaju se ugodno zbog obostrane ovisnosti.

Nakon svih ovih podataka i saznanja, Levy smatra da osobe koje su sklone "opuštenijoj" povezanosti s partnerom ili partnericom više muči seksualna prevara, a osobe koje su sklone "sigurnoj" povezanosti više muči emocionalna prevara.

Kako bi testirao ovu svoju spoznaju, Levi je s kolegama napravio istraživanje u kojem je sudjelovalo 400 ljudi.

I, naravno, pokazalo se da je bio u pravu, prenosi msnbc.msn.com.