Šokantna ispovjest Splićanke: 'Prodavala sam tijelo zbog muža i djece i zato ću dvije godine u zatvor?'

Radila sam to što sam radila isključivo zato jer mi je muž bio nezaposlen, nije imao sredstava dugi niz godina, a trebala sam prehraniti svoje dvoje djece. A osim toga sve je to sad stvar prošlosti jer sam se davno prestala baviti time - komentirala je svoj slučaj 23-godišnja A.V. iz Splita koju Općinsko državno odvjetništvo tereti za podvođenje triju djevojaka na osnovi čega je, prema optužnici, zaradila najmanje 28 tisuća kuna, piše Slobodna Dalmacija.

Po optužnici, ona je "pod sobom" imala tri djevojke kojima je organizirala sastanke s mušterijama za otprilike 100 eura po satu, a ona bi za tu uslugu uzimala 300 kuna provizije. Tako se, primjerice, tereti da je podvodila L.H. koja je tijekom srpnja, kolovoza, rujna i listopada 2011. godine "odradila" najmanje 20 mušterija mjesečno. Po toj računici tužiteljstva, ako je A.V. uzimala po 300 kuna od svakog "posla", zaradila je nezakonito najmanje 25 tisuća kuna.

- Ovdje se radi o nečemu što je vani sasvim normalno, a meni zbog toga, evo, sude. Traže za mene dvije godine zatvora, a za šta? Nekidan čitam u novinama da čovik ubije nekoga, pa dobije dvije godine, neki ukradu milijune, pa ne budu niti dana u zatvoru, a mene žele staviti iza rešetaka. Sve sam to radila radi dice. Jer triba ih voditi na sport, u vrtić, nema toga što im nisam priuštila jer sam jedina u obitelji imala prihode.

A suprug, kao, nije znao za moj posao. Sad, kad se sve ovo počelo događati, kad je "saznao" za sve, u tijeku je brakorazvodni postupak. Suprug je, naime, tužbom zatražio razvod i, štoviše, traži skrbništvo nad djecom i 2000 kuna alimentacije. Ne, nikad me nije pitao odakle novac, imao je on svoju neku teoriju - govori mlada i atraktivna crnka dodajući kako to što je radila nije nikakav luksuz, niti je ona ikakva "moćna madam". Na pitanje kako se uopće našla u situaciji da se mora početi baviti time, kaže da je to napravila jer je bila "životno ugrožena".

- Imala sam dvoje male djece, mislila sam se tko će mi ih prehraniti. Time sam se počela baviti i prije braka, no kad sam se udala, prestala sam, a onda sam opet počela, dok konačno nisam raskrstila s tim - govori naša sugovornica. Na pitanje je li razmišljala o tome da se bavi neki drugim poslom i da na taj način prehranjuje djecu, odgovorila je:

- A kako ćeš prehraniti dvoje djece i muža kad ti je vrtić za svakoga tisuću kuna, a dvije tisuće kuna dobiješ kad radiš u pekari ili u nekom dućanu? A to nije dovoljno niti za režije, a kamoli za nešto drugo. Time sam se počela baviti plešući u jednom noćnom klubu i to je krenulo tako da bi meni drugi namještali poslove, momačke i razne druge vrste zabava i slično i za to bi uzimali postotak. A na kraju je ispalo da sam ja sve organizirala.

Nije mi jasno zašto su se sad svi uhvatili seksa kad ima puno ozbiljnijih stvari koje se događaju. Mene nitko nije prisiljavao na ništa, sve što sam radila, radila sam svojom voljom, no meni su drugi namještali mušterije, nisam ja sve sama odrađivala. Mene je, primjerice, par mjeseci vodija jedan momak iz Kaštela. On mi je sve namješta i uzimao je svoj "zub". Obično je to bilo 30 posto od zarade.

Nakon toga me je nekoliko mjeseci "vodio" jedan momak iz Zagreba. Ponavljam, nisam ja nikome ništa namještala, niti sam ikoga na nešto navodila, mi smo sve bile tu u istom krugu. Mi smo sve bile prijateljice koje smo se družile i išle bi vani, recimo, na momačku večer plesati i slično, a dalje što bi bilo bi bilo... - komentira 23-godišnjakinja dodajući kako niti jednoj od njih to što su radile nije bilo "na ponos". Pogotovo kad bi, veli, imale klijente koji nisu baš "reprezentativni", nego, primjerice, imaju 150 kilograma i djeluju, najblaže rečeno, neprivlačno.

- Od toga se radi neki šou, a nitko ne pita kako je djevojci tada, koja je to njoj muka, kako se ona osjeća? Kad ti dođe neki takav klijent, onda sve gledaš kroz novac, ne razmišljaš o njemu konkretno, razmišljaš kako ćeš prehraniti djecu ili nešto drugo napraviti s tim novcem. Kroz glavu ti prođe nešto tipa: "Aj, prigrmit ću", pa se na neki način prisliš da to odradiš - pojašnjava sugovornica za Slobodnu Dalmaciju,

Na pitanje kako sad, nakon što se prestala time baviti, prehranjuje djecu i kako sada živi, odgovara da se zaposlila u jednoj tvrtki i da radi za plaću od 2800 kuna.

- Šta me navelo da prestanem? Hmm, pa shvatila sam da to više nije to, da mi to ne triba u životu, da iman dvoje svojih anđela i da ne želim da im netko to sutra govori. To sve je za mene stvar prošlosti, bez obzira na ovaj kazneni postupak koji se sad vodi - kaže A.V. ustvrdivši da je po Splitu vrlo raširena prostitucija, da se praktički "svaka druga mlada cura bavi s tim".

- Evo, pogledajte mali oglasnik, koliko ima oglasa. To se sve odigrava nešto po klubovima, no većinom se radi po stanovima. Radi se uglavnom o mlađim curama, do 30 godina.Pa, primjerice, jedna od cura koje znam radila je u kafiću za 3 tisuće kuna i kad je shvatila da to na ovaj način može zaraditi u par noći, onda je shvatila da joj je ovako bolje. Nemaš ti tu radnog vrimena, radiš kako te netko pozove, a i nisu to neki veliki novci, niti neki luksuz.

Stvar je u tome da po Splitu ima dosta cura, velika je konkurencija. I nije teško doći do toga, zna se po Splitu tko drži cure, nazove se broj, dogovori se što želiš i tako to ide. Što se tiče klijentele, bilo je tu i poznatijih "faca" iz svijeta sporta, politike i poslovnog svijeta, no ne bih o imenima.

Naravno, kad se jednom upetljaš u sve to, nije baš lako iz svega izaći, ali moguće je i to - zaključuje naša mlada sugovornica dodajući na kraju da "dosta cura radi i preko Facebooka gdje objavljuju slike, a cijene se stavljaju u inbox".