Šok na Makarskoj rivijeri: U hotel prepun gostiju, koji je bio rasprodan, upala Carinska uprava pa ga zatvorila

čiovo, plaža, ljepotice, gradac, hotel
I dok su operateri i gosti bili izrazito nezadovoljni ovakvom odlukom, u Carini kažu kako je hotel radio nelegalno te da nisu mogli drugačije riješiti problem, prenosi Jutarnji.Hr.

Iz Carinske uprave Ploče, koja je zapečatila hotel, doznajemo kako Pinija nije imala potrebne dozvole za pružanje usluga smještaja.

Rasprodan do rujna

Zbog toga je vlasniku Marku Kraljeviću odmah nakon otvorenja, krajem lipnja, naloženo da ili dobije potrebnu dozvolu ili sam privremeno zatvori objekt.

No, nije učinio ništa, kažu, pa je zato hotel nakon isteka zadanog roka od 30 dana zapečaćen. Dodaju kako su na ovaj postupak bili primorani, a hotel su zatvorili tek nakon što su o svojim planovima obavijestili turističke agencije i vlasnika. Datum su odabrali jer je tada bila cjelovita smjena gostiju, a tvrde i da prilikom pečaćenja nije bilo incidenata.

 

Operateri koji su poslovali s hotelom kažu kako je on bio rasprodan sve do rujna, te da su zbog ovog postupka carine morali za stotinjak gostiju pronaći drugi smještaj.

Hotel je s radom počeo prije nešto više od mjesec dana, no već na prvi pogled vidjelo se kako uređenje nije dovršeno. Dok su gosti spavali u jednom dijelu hotela, drugi nije bio posve obnovljen ni stavljen u funkciju.

Naši izvori kažu nam kako je definitivno počeo s radom prije nego je bio spreman, o čemu svjedoči činjenica da je radio bez priključka na struju. Iz Turističke zajednice Općine Gradac rekli su nam kako novootvoreni hotel nema rješenje o kategorizaciji, bez čega posljedično nije ni mogao dobiti dozvolu za rad.

Prijava gostiju

- Ovo je prvi slučaj da se u općini zatvara hotel, a situacija je nezgodna jer smo usred turističke sezone. Osoblje hotela nas je prvi put kontaktiralo prije dva tjedna, kada su od nas tražili liste za prijavu turista. Nismo im to mogli dati bez rješenja o kategorizaciji nadležnog ministarstva, pa smo morali odbiti - kaže Davor Andrijašević, direktor TZ Gradac.

Na naše pitanje znači li to da nijedan gost nije prijavljen da je boravio u tom hotelu, kaže kako nisu sigurni je li vlasnik hotela ipak prijavljivao svoje goste na neki drugi način, a ne preko hotela.

Jutarnji list