Skandalozno: Maloljetnoj učenici skinuli gaćice u školi

gaćice, ordinacija, skrivena kamera, maloljetnica, gaćice, Zagreb
Kako piše Jutarnji list, te incidente hrvatskom Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta škola nije prijavila nego se, neslužbeno doznajemo, u inspekcijski nadzor krenulo nakon anonimne dojave. Škola ih također na vrijeme nije prijavila nadležnim institucijama, što je dužna po Protokolu o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima.

Ljuta i osramoćena

Djevojci su, prema tvrdnjama anonimnog izvora, uz zadirkivanje dvojica razrednih kolega odjeću prvi put pokušali skinuti ispred školskog WC-a, a sličnu stvar ponovili su u učionici nakon desetak dana. Kada su joj povukli tajice, uspjeli su joj skinuti i donje rublje, nakon čega su joj se, prema izvoru zagrebačkog lista, smijali ostali kolege, pa je osramoćena učenica sve prijavila nastavnicima. Dvojica učenika, suprotno odluci Nastavničkog vijeća nisu izbačena iz škole.

Božo Čužić, ravnatelj škole "Faust Vrančić", potvrdio je da su se oba incidenta doista i dogodila, međutim tvrdi da nije riječ o pokušaju seksualnog zlostavljanja, već o igri koja je prekoračila granicu dobrog ukusa i pristojnosti.

Izazovno odijevanje

- Prvi incident nije prijavila djevojka već učiteljica koja je slučajno vidjela da se dvojica učenika neprimjereno ponašaju prema njoj. Odmah smo sazvali sastanak, međutim tada nam je djevojka objasnila da nije riječ o napadu ili zlostavljanju nego da je to način na koji oni inače međusobno komuniciraju i da je bila riječ o zafrkanciji koja je krivo protumačena - kaže Čužić i dodaje da se slična stvar ubrzo ponovila pred učionicom, zbog čega se taj put djevojka ozbiljno uvrijedila.

Ravnatelj je, kaže, odmah u školu pozvao roditelje dvojice dječaka i djevojčice. Razgovoru su prisustvovali psiholog i pedagogica Branka Vlašić.