Skandal: Polugolu zaposlenicu UINO BiH kolega masira usred radnog vremena

Upravu za neizravno oporezivanje (UINO) BiH posljednjih dana potresa pravi skandal...

..., a među zaposlenicima Centralnog ureda ove bh. institucije u Banjoj Luci, kruže fotografije polugole zaposlenice koju usred radnog vremena masira radni kolega!

Naime, na fotografiji, a koja je u posjedu Faktora, vide se gole noge i zadnjica žene koja leži na stolu u jednoj od ureda koje pripadaju kabinetu generalnog direktora.

Neslužbeno, Faktor doznaje da je u pitanju tajnica jednog od pomoćnika direktora, a fotografije su napravili zaposlenici UINO BiH u Banjoj Luci tijekom radnog vremena krajem prošlog tjedna. Neki od njih ispričali su da ovo čak nije prvi put da zatiču ovakve scene.

- Ovo što se događa je vrhunac bahatosti i besramnosti, koji ne dolikuju bilo kojem radnom mjestu, a posebice ne jednoj instituciji na državnom nivou. Ovdje ima puno vrijednih i poštenih ljudi, a zbog ovakvih osoba, cijela institucija dobija negativan imidž. To što se događa je skandalozno - ispričala je za Faktor sugovornica koja nije željela da joj otkrivamo identitet.

Uprava za neizravno oporezivanje BiH jedna je od rijetkih institucija, bilo na entitetskom ili na državnom nivou, koja ističe važnost poštovanja kodeksa ponašanja svojih zaposlenika, te na svojoj internet stranici imaju i posebnu rubriku o ovoj tematici. Ističe se da su još 2006. godine propisali kodeks ponašanja na bazi nekoliko međunarodnih preporuka i deklaracija.

- Kao temeljna načela ponašanja službenika UINO promoviraju se poštenje, profesionalnost, dostojanstvo, nepristratsnost i pažnja. Visoki etički i profesionalni standardi, dobri uvjeti rada, motivacija i obučenost osnovni su preduvjeti i efikasnom ubiranju prihoda. Svi ovi elementi čine cjelinu na kojoj se gradi dignitet institucije - podvukli su u UINO BiH.

faktor.ba

Tagovi: BIH skandal
20.03.2017 u 14:55