Sjedila je na klupi i ne slutivši da će joj teletabis koji se približava izvaditi prsten i zaprositi je!

teletabis, prošnja, Banja luka
Aleksandru nije nedostajalo hrabrosti i originalnosti da taj čin obavi u strogom centu grada pred mnoštvom prolaznika. Hrabrost se isplatila jer je djevojka pristala da se uda za njega, a vjenčanje se održava u subotu. Aleksandar kaže da je od početka veze svojoj djevojci priređivao iznenađenja.

- Htio sam da uradim nešto što niko nije do sada. Kostim sam dobio iz Dječijeg pozorišta RS - kazao je Aleksandar.

Iako je bio samouvjeren, ipak, imao je i podršku prijatelja.

- Skupilo se nas desetak u jednom haustoru kako bismo podržali svog prijatelja u njegovoj želji da na jedinstven način zaprosi djevojku. U dogovoru sa nama, kuma je dovela djevojku kod krivog sata, a ona nije ni naslutila što je čeka - ispričao je jedan od Aleksandrovih prijatelja Jovan Živković.

Dodao je da su prolaznici, koji su se našli u to vrijeme na Trgu Krajine, bili začuđeni, a pojedini su aplaudirali neobičnom proscu.

- Aplauz se prolomio kada je teletabis prišao svojoj djevojci, skinuo masku sa glave, kleknuo i zaprosio je - rekao je Jovan.

Kaže da su svi bili u čudu, a djevojka najviše. Kada je izgovorila ``da``, uslijedio je poljubac i gromoglasni aplauz prijatelja i prolaznika.

- Na kraju smo otišli u obližnji kafić da nazdravimo u to ime i proslavimo - dodao je Jovan.

Buduća mlada Vanja Vujanić kaže da se ni u snu nije mogla nadati ovakvoj prosidbi.

- Ne mogu da opišem kakav je osjećaj bio kada sam vidjela da se ispod maske krije moj momak - dodala je Vanja.

Prolaznik Petar Rajić je zajedno sa suprugom pažljivo posmatrao prosidbu i divio se hrabrosti mladića.

- Kad sam ugledao žutog teletabisa kako se šetka centrom, pomislio sam da je riječ o nekoj reklami ili zabavi za djecu, a ni slutio nisam šta će se na kraju dogoditi - kazao je Petar, koji nije krio oduševljenje.

Sreten i Dajana

I Gospodska ulica je prošle godine iskrila od ljubavi i nasmijanih lica kada je Dajanu Kerić pred stotinjak spontano okupljenih Banjalučana zaprosio Sreten Popović.

Glas Srpske