Severinin novi dečko je iz Konjica!

30.01.2014

Jedan od najbogatijih Hrvata, biznismen Luka Rajić (50), za koga se priča da je navodno novi Severinin dečko, karijeru je započeo kao prodavac na pijaci...

..., prvu prodavnicu je otvorio u kući djeda nogometaša Darija Šimića, a danas se bogatstvo hrvatskog "kralja mlijeka" procjenjuje na više od 400 milijuna eura!

Da podsjetimo, kako navode hrvatski mediji, nakon raskida sa Milanom Popovićem, Vučkovićeva je utjehu pronašla u zagrljaju još jednog bogataša, i to pravog "kapitalca", budući da je Rajić vlasnik "Lura grupe" u čijem se sklopu nalazi nekoliko kompanija iz Hrvatske i Švicarske.

Rajić je rođen 1964. u Konjicu, a sa obitelji se 1971. preselio u Sesvete kod Zagreba. Kao srednjoškolac je na pijacama prodavao raznu robu, a 1984. se zaposlio kao vozač kamiona u firmi "Dukat", a uporedo je nastavio da trguje cementom i automobilima.

Zatim je iznajmio prostor u kući djeda hrvatskog nogometaša Darija Šimića i tu otvorio svoju prvu samouslugu, a nekoliko ulica dalje i kafić. Prema pisanju "Večernjeg lista", Rajić je odlično zarađivao zbog sve veće inflacije, i 1994. je za 10 milijuna maraka postao većinski vlasnik "Dukata".

U naredne dva desetljeća Rajić je izgradio poslovnu imperiju vrijednu više od 400 milijuna evra, a 1996. se oženio ekonomistkinjom Bornom, sa kojom ima troje djece, Bornu, Luku i Frana. Njih dvoje su se razveli 2006, a tada se pričalo da je Luka bivšoj supruzi isplatio 40 milijuna eura.

Telegraf.rs

loading...