SEVE OPET ŠOKIRA Pozirala kao Saloma s odrubljenom glavom Ivana Krstitelja

Severina

Slikar je za SeveFanClub odgovorio zbog čega je za ulogu Salome odabrao baš Severinu.

Prije definitivnog odabira Severine imao sam mogućnost surađivati sa jednom gospodičnom što izvrsno izvodi istočnjačke plesove i jednom profesionalnom balerinom, međutim, kada se uzmu u obzir svi elementi, izgled, pokret izražavanje onoga što motiv Salome sa sobom nosi, te privlačna energija puna senzualnosti kakvu odlikuje biblijsku princezu onda je Severina uistinu bez konkurencije. Smatram da će posjetitelji izložbe ili oni koji budu gledali knjigu dijeliti moje mišljenje.
   
Kada sam prije dvije godine razgovarao sa mojom i Severininom prijateljicom Dragicom Petrović, redateljicom sa Mariborske TV, o tome da treba naći odgovarajući model za Salomu ona mi je tom prilikom rekla kako joj je Severina izrazila želju da bi mi pozirala za Mariju Magdalenu našto sam ja odogovorio da imam bolji lik za nju, a odnosio se na Salomu. Rekao sam ako bude zainteresirana bit će Saloma. Ubrzo je došlo do suradnje, kazao je Popović čije fotografije su u velikoj većini negativno iznenadile broje Severinine fanove na Facebooku.

No on za nju ima samo riječi hvale:
 -Severina je izvrsna kao model. I izvrsno je izrazila ono što sam želio odnosno tražio od nje. U ovom ciklusu su upravo došli do izražaja njeni glumački kvaliteti koje je posvjedočila u teatru i na filmu. Prije snimanja nekoliko smo puta detaljno razgovarali o karakteru Salome i o onome kako bi trebale izgledati fotografije koje sam kasnije oslikavao akrilikom i olovkama u boji tako da je svaka od tih kompozicija unikat.

Najviše volim raditi sa vrhunskim profesionalcima a Severina je upravo takva. Sve što smo dogovorili realizirali smo bez ikakvih problema. Znam biti katkad preko mjere zahtjevan u radu pa sam tražio od Severine - pohvalio je Dimitrije Popović "balkansku Madonnu".


SEVEFANCLUB
FOTO: DIMITRIJE POPOVIĆ